Pripeme košarkašica

Lojo: U Italiji smo polako podizali formu

"Čekaju nas dvije zatvorene utakmice protiv Portugala, dvije u Francuskoj, slijedi pauza od 4-5 dana, nastavljamo pripreme na Vlašiću od 27. ovog mjeseca a onda 11. rujna idemo za Australiju" rezimirao je dosadašnji dio priprema Lojo.
Sport / Košarka | 19. 08. 2022. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija BiH utakmicom protiv Portorika 22. rujna igra svoju prvu utakmicu na SP-u. Prvu, povijesnu, među 12 najboljih reprezentacija svijeta. Nakon toga slijede dueli protiv Kine, Južne Koreje, Belgije i za kraj prvog kruga ostavljena je reprezentacija SAD. Plasman u četvrtfinale će izboriti četiri selekcije.

Košarkašice BiH su napravile ogroman uspjeh plasman ali je malo nedostajalo da nebrigom vlasti ostanu bez nastupa u Australiji. Ipak, pripreme teku prema planu, odigrano je pet kontrolnih utakmica, planirano je još pet. Po dvije protiv Portugala i Francuske, te jedna u Australiji kontra Malija. Selekcije koja je došla kao zamjenska za Nigeriju u skupini B. O dosadašnjem dijelu priprema Goran Lojo izbornik reprezentacije kaže.

"Nakon okupljanja prije desetak dana otišli smo odmah na turniru u Italiju, iako nismo planirali da tako bude. Nije neki normalan redoslijed jer smo prvo bi trebali uraditi neki uvodni dio priprema, međutim, zbog specifičnosti datuma kada se igra Svjetsko prvenstvo, nismo mogli naći protivnike za odigravanje jkontrolnih utakmica, iz razloga što iz Europe samo tri reprezentacije učestvuju na SP, mi, Srbija i Belgija. Tako da smo tu turneju u Italiji, iskoristili da kroz te neke utakmice, sa veoma malim brojem treninga podižemo formu, prvenstvno fizičku spremu što smo i radili iz utakmice u utakmicu.

Sa nama je tu četiri pet novih igrača, Jones još uvijek nije, ona će se priključiti nakon završetka WNBA sezone. Čekaju nas dvije zatvorene utakmice protiv Portugala, dvije u Francuskoj, slijedi pauza od 4-5 dana, nastavljamo pripreme na Vlašiću od 27. ovog mjeseca a onda 11. rujna idemo za Australiju" rezimirao je dosadašnji dio priprema Lojo.

Kopirati
Drag cursor here to close