Košarkašice na Svjetskom

Protiv SAD, Kine, ali i Belgije

Ono što je u ovom trenutku poznato BiH će igrati u skupini A sa SAD, Južnom Korejom, Kinom, Belgijom i tom još jednom selekcijom koja će se dodatno naći na završnom turniru.
Sport / Košarka | 03. 03. 2022. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Sydneyu održan ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva za košarkašice na kojem će po prvi put nastupiti i reprezentacija BiH. U ždrijebu se našlo jedanaest reprezentacija s obzirom da je selekcija Rusije izbačena, pa ćemo posljednjeg učesnika ovog turnira dobiti nešto kasnije.

Ono što je u ovom trenutku poznato BiH će igrati u skupini A sa SAD, Južnom Korejom, Kinom, Belgijom i tom još jednom selekcijom koja će se dodatno naći na završnom turniru. U skupini B će igrati Australija, Kanada, Francuska, Japan, Srbija, Nigerija. Iako je BiH selekcija sa najmanje iskustva u ovom društvu, iako je najslabije rangirana, svoju šansu za prolaz dalje svakako može tražiti prije svega u susretima protiv Belgije koju je BiH savladala u posljednja dva susreta na Eurobasketu i kvalifikacijama za Eurobasket, odnosno Južnom Korejom. Ostaje naravno da se vidi tko je posljednji putnik u Sydney i nije isključeno da to bude neka od europskih reprezentacija što bi moglo dodatno povećati šanse BiH da se nađe u četvrtfinalu.

Sustav takmičenja je jednostavan. Četiri najbolje iz dvije skupine odlaze u četvrtfinale. Svjetsko prvenstvo će se igrati od 22. rujna do 1 listopada u dvoranama Sydney Super Dome i State Sports Centre. Za očekivati je da reprezentativke BiH mogle imati solidnu podršku navijača.

 

Kopirati
Drag cursor here to close