Ostaje na klupi Warriorsa

Kerr produžio ugovor za još dvije godine

U ovom trenutku Kerr je postao najplaćeniji trener lige. Gregg Popovich zarađuje više, ali on istovremeno obnaša funkcije i predsjednika i trenera.
Sport / Košarka | 24. 02. 2024. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Steve Kerr ostaje još najmanje dvije godine trener Golden State Warriorsa. Nekadašnji košarkaš Phoenixa, Clevelanda, Orlanda, Chicaga, San Antonia, Portlanda je poprilično vjeran Warriorsima.

Tamo je od 2014. godine i sa ovom ekipom je osvojio četiri naslova prvaka. Zato i ne čudi što je naravno bio prvi izbor ljudi u klubu. Steve je produžo ugovor na još dvije godine tijekom kojih će zaraditi 35 milijuna dolara, odnosno 17,5 milijuna po sezoni.

To znači da je u ovom trenutku postao najplaćeniji trener lige. Gregg Popovich zarađuje više, ali on istovremeno obnaša funkcije i predsjednika i trenera, dok recimo Spoelstra na klupi Miamija uzima 15 milijuna po sezoni, ali je on potpisao ugovor na osam. Kao što je poznato Kerr je odveo Warriorse do titule prvaka 2015. godine, ali je onda morao da se povuće s klupe zbog problema sa leđima (dvije operacije) pa je u prvoj narednoj sezoni propustio određeni broj utakmice.

Slična situacija se dogodila 2017. godine, ovaj put ga nije bilo šest tjedana, pa se vratio na veliko finale. Među trenerima s više od 500 NBA pobjeda samo su trojica - Phil Jackson, K.C. Jones i Red Auerbach sa većim postotkom od Kerra. Kao trener Warriorsa ima omjer 501 pobjede i 264 poraza. Nedavno je upisao svoj 500. trenerski trijumf čime je postao peti najbrži trener u povijesti lige kojem je to uspjelo.

Kopirati
Drag cursor here to close