U svom stilu

Jokić: To je to, idemo kući....

"Moram da odem kući! Uspjeli smo u našem poslu, osvojili smo titulu. Nevjerojatan je osjećaj, ali nije sve na svijetu. Željeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno", poručio je Nikola.
Sport / Košarka | 13. 06. 2023. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledali smo u finalima Tonyja Parkera, Dirka Nowitzkog, Tonija Kukoča, Divca, vrhunske Europljane pod NBA koševima, ali ovakvu dominaciju još nismo imali. Jednog igrača, klasičnog centra. Koji je ove sezone, posebno u play offu postavio neke nove standarde. Jokićeve brojke u playoffu bile su čudesne. Prva zvijezda Nuggetsa postala je prvi igrač u povijest NBA lige koja je u doigravanju zasjela na vrh sve tri najvažnije statističke kategorije.

Imao je, dakle, košarkaš iz Srbije u ovosezonskom playoffu najviše postignutih poena (600), skokova (269) i asistencija (190). U povijesti NBA lige ne postoji igrač koji je na draftu izabran toliko nisko, a da se može pohvaliti ovim priznanjem. Podsjetimo, Jokić je izabran kao 41., još tamo 2014. godine.

"Imamo utjecaja, ali opet Amerikanci su tu većina. Oni su najbolji i tako bi trebalo da bude, ali opet europski košarkaši su pokazali koliko mogu i pokazali da su da znaju osvajati naslove i titule", govorio je u svom stilu smireni Jokić na presici nakon utakmice. Strpljenje je izdvojio kao nešto jako važno.

"Ovdje sam od svoje 20. godine, Murray je također imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Jamal je kao što znate bio ozlijeđen, ali to je proces koji moraš da osjetiš, ne postoje prečice, ovo je putovanje i sretan sam da sam dio tog putovanja. Pitao sam trenera da me pusti malo više da odmorim, da imam više slobodnih dana kako bih se bolje spremio za novu sezonu. Osjetio sam drugačiju energiju na početku sezone, nisam bio optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone", pojasnio je Nikola. I opet je na kraju ostao svoj...

"Moram da odem kući! Uspjeli smo u našem poslu, osvojili smo titulu. Nevjerojatan je osjećaj, ali nije sve na svijetu. Željeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao, ili lažu. Ali dobar je osjećaj kada uradite nešto u što nije nitko vjerovao, osim nas, to je zaista nešto specijalno".

Kopirati
Drag cursor here to close