Dallas Mavericks

Irving: S Dončićem želim krčiti put prema NBA tituli

Košarkaške kvalitete Irvinga nikada nisu bile nimalo sporne, ali je upitan njegov karakter i kako će se slagati s Dončićem, apsolutnim vođom u Dallasu, na parketu i izvan njega.
Sport / Košarka | 08. 02. 2023. u 17:43 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nisam uopće zabrinut kako ćemo i hoćemo li dobro funkcionirati Luka Dončić i ja", rekao je povodom dolaska u NBA momčad iz Dallasa 30-godišnji košarkaš Kyrie Irving. Velika razmjena se dogodila na relaciji Dallasa i Brooklyna, a u njoj je Irving završio u Dallasu te će u paru sa slovenskim košarkašem Dončićem već ove sezone loviti NBA naslov.

Košarkaške kvalitete Irvinga nikada nisu bile nimalo sporne, ali je upitan njegov karakter i kako će se slagati s Dončićem, apsolutnim vođom u Dallasu, na parketu i izvan njega.

"Drago mi je što ću konačno biti u klubu s nekim od sjajnih europskih košarkaša. Ne, ja nisam nimalo zabrinut oko toga kako ćemo se slagati. Spreman sam koliko god mogu s njega skinuti pritisak. I ja želim biti vođa Dallasa, pored njega. No ništa neću i nećemo raditi na silu. Samo želim igrati košarku, uživati u igri, uživati u talentu koji ima Dončić, ali i cijela Dallasova momčad", rekao je Irving.

Dallas će Irvingu biti četvrti NBA klub. Karijeru je počeo u Clevelandu, s kojim je postao i NBA prvak 2016. godine, a potom je od 2017. do 2019. godine igrao za Boston i nakon toga u Brooklynu. U karijeri je Irving osam puta zaigrao na All-Star utakmici, bio je MVP te utakmice 2014., a dvije godine ranije je ponio epitet najboljeg novaka NBA lige.

"Želim igrati u klubu koji me slavi, a ne tek tolerira. U Brooklynu sam se vrlo često osjećao kao košarkaš koji ne prima poštovanje. Isto tako su se mnoge laži pričale o meni, a ja sam isključivo veliki košarkaški radnik. Želim promijeniti tu sliku o sebi. Mislim da je Dallas pravo mjesto za to i spreman sam od početka s Dončićem i cijelim Dallasom krčiti put prema NBA tituli", rekao je Irving.

Kopirati
Drag cursor here to close