Dosta uzbuđenja

VIDEO I Tučnjava u Clevelandu, ozljeda Dončića, Giannis poput Jabbara

"Bio je to jeftin udarac, ali takav je on. Navikli smo na to od njega u ovoj ligi, imali smo i tučnjave i prije nekoliko godina. Svi igrači znaju kakav je on, moraš se zaštititi", pojasnio je Mitchell.
Sport / Košarka | 03. 02. 2023. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ozljeda Luke Dončića, tučnjava u Clevelandu, ali i preokret Bucksa uz sjajnu partiju Antetokounmpa. To su stvari koje su obilježile vrlo zanimljivu večer na NBA parketima. Dallas je pobijedio New Orleans 111:106, ali navijači nisu baš sretni napustili dvoranu, jer su zabrinuti za Luku Dončića.

U teškom sudaru s Jonasom Valanciunasom, pri pokušaju blokade Brandona Ingrama početkom treće četvrtine, Luka je nastradao. U početku nije izgledalo tako neugodno, jer se pokušao vratiti na parket, ali nije išlo. Mavsi su potvrdili kako je Dončiću stradalo stopalo, odnosno peta, ali još uvijek nije poznata težina ozljede. Do tog trenutka, Luka je igrao u svom stilu, za manje od 23 minute koliko je proveo na parketu je ubacio, postigao je 31 poen, pa je i pored ozljede bio najbolji strijelac Mavsa.

Spencer Dinwiddie je dodao 21, dok je kod Pelicansa najbolji bio Brandon Ingram (26 poena). Dallas je na ulasku u posljednju četvrtinu vodio 95:76, a onda su Pelicansi na deset sekundi prije kraja došli na -3. Srećom po Dallas, Dinwiddie je pogodio dva slobodna bacanja.

Video: Ozljeda Dončića 

Žestoko je bilo na parketu Rocket Mortgage FieldHousea u Clevelandu. I nije se sve završilo na parketu. Ali idemo redom. Kod vodstva Cavsa 81:76. Brooks je krenuo prema košu, njegov pokušaj uspješno je blokirao Mitchell uz pomoć Evana Mobleyja. Mitchell je tada uzeo loptu i pokušao istrčati na suprotnu stranu terena, no Brooks ga je pritom udario u međunožje.

Košarkaš Clevelanda je bacio loptu na protivničkog košarkaša koji je još uvijek ležao na parketu, da bi potom potpuno izgubio živce i skočio na Brooksa, a nakon toga je nastao kaos. Na kraju su Brooks i Mitchell isključeni. Međutim, nakon utakmice Donovan Mitchell je rekao da NBA liga mora učiniti nešto u vezi s neobuzdanim lošim ponašanjem Dillona Brooksa.

"Bio je to jeftin udarac, ali takav je on. Navikli smo na to od njega u ovoj ligi, imali smo i tučnjave i prije nekoliko godina. Svi igrači znaju kakav je on, moraš se zaštititi. Drago mi je da su moji suigrači danas ovdje priskočili u pomoć, čuvali su mi leđa i liga mora poduzeti akciju u tom smjeru" rekao je Mitchell nakon utakmice, dolivši još malo ulja na vatru

Video: Tučnjava u Clevelandu 

Memphis ima taj neki status prgave momčadi, igrači tijekom utakmicu vole pričati, vidjeli smo nedavno što se dogodilo u Los Angelesu, Ja Morant kaže:

"Kada su u pitanju neke negativne stvari, uglavnom Memphis bude kažnjen. Oni nas mrze" naglasio je Morant, koji je očito mislio na vodstvo lige. Što se tiče strijelaca, Darius Garland je na kraju kod Cavsa ubacio 32 poena, Desmond Bane 25 na drugoj strani 25, usput Cavsi su slavili 128:113.

Milwaukee Bucksi su nadoknadili zaostatak od 21 poena i pobijedili Los Angeles Clipperse sa 106:105. Antetokounmpo je zabio 20 od svoja 54 peona u četvrtoj četvrtini, a Milwaukee Bucksi su se vratili nakon -21. Giannis je igrao sam u završnici utakmice, nešto je pogodio, nešto promašio, ali to nisu iskoristili Clippersi, prije svega Kawhi Leonard.

Na kraju su presudila dva Giannisova slobodna bacanja. Grčka zvijezda dosegla je granicu od 50 poena treći put u posljednjih 11 utakmica. Imao je rekord karijere od 55 poena 3. siječnja protiv Washingtona i 50 u samo 30 minuta u nedjelju protiv New Orleansa. Jedini poslije Jabbara koji je uspio to napraviti u tri utakmice najmanje po sezoni.Ivica Zubac je imao 12 poena i 13 skokova upisavši double-double, Norman Powell je predvodio momčad s 26 poena.

Rezultati:
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 111:112
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 128:113
New York Knicks - Miami Heat 106:104
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 114:98
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 111:106
Denver Nuggets - Golden State Warriors 134:117

Kopirati
Drag cursor here to close