Zatvoren prvi prozor

Česi skoro iznenadili Litvu, Italija se provukla

Česi su u Opavi odigrali skoro identičnu utakmicu kao u Sarajevu prije nekoliko dana. Ovaj put su izgubili drugu četvrtinu 17 razlike, pa su u drugo poluvrijeme ušli loveći trinaest poena zaostatka. Skoro su i uspjeli jer su došli na 50:54.
Sport / Košarka | 30. 11. 2021. u 00:02 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon početnih iznenađenje stvari su nekako do kraja prvog prozora došle u normalu. Zanimljivo, jedine dvije selekcije u jednoj skupini koje su bez pobjede su Češka i Bugarska, u F. Na prvu pobjedu će još morati pričekati, Portugal, Sjeverna Makedonija, Nizozemska.

Česi su u Opavi odigrali skoro identičnu utakmicu kao u Sarajevu prije nekoliko dana. Ovaj put su izgubili drugu četvrtinu 17 razlike, pa su u drugo poluvrijeme ušli loveći trinaest poena zaostatka. Skoro su i uspjeli jer su došli na 50:54. Ako već nisu izjednačili u trećoj, jesu u četvrtoj četvrtini, Palyza je pogodio tricu za 56:56.

Od tog trenutka utakmica ulazi u nemirne, neizvjesne vode. Tomas Kyzlink gubi loptu na četiri razlike za Litvu, 26 sekundi do kraja i tu je kraj nadanja domaćih navijača. Na kraju je Litva otišla na solidnih osam poena prednosti 66:74 uz 13 poena Kuzminskasa. Tomas Kyzlink je bio najefikasniji u cijeloj utakmici s 21 poenom. Litvance je mučila trica, Tomas Dimsa je šutirao 1/9.

U Kaposvaru su Francuzi odradili formalnost, Mađarska nije mogla bolje od 54 poena i krajnjeg poraza 24 razlike. Za ovu pobjedu Francuzima su bili dovoljni Mohammadou Jaiteh s 15 i Louis Labeyrie s 19 poena. Niti u Podgorici nije bilo dileme, prvu pobjedu je upisala Crna Gora. Provjereni Justin Cobbs se zadržao na 22 poena. Portugalci su stali na 83:69.

Sjeverna Makedonija je držala priključak tri četvrtine ali nije na kraju izdržala i Kievu. Posljednju četvrtinu domaća selekcija je dobila 15 razlike, za krajnjih 78:61. Iskusni Artem Pustovyi je na kraju bio najzaslužniji sa svojih 18 poena. Bojan Krstevski (14 poena) i Jacob Wiley (12 poena) su vukli koliko su mogli, ali nije bilo dovoljno.

Španjolci su opravdali očekivanja protiv Gruzije. Shermadini jeste postigao 21 poen, Thaddus McFadden 14, ali su zato svi ostali zajedno ubacili samo 26 poena. Španjolci su bili ravnomjerno raspoređeni barem što se tiče strijelaca, predvodio ih je Xabi Lopez-Arostegui s 14 poena.


Rusi koji se po tradiciji muče u kvalifikacijama sada su krenuli dobro. Nakon Italije, dobili su Island 85:69. Islanđani su u prvoj četvrtini ubacili samo četiri poena i prijetio im je pravi potop. Srećom, uspjeli su stvari donekle popraviti u posljednjoj četvrtini. Prvo ime u pobjedničkoj selekciji je bio Andrey Zubkov sa svojih 14 poena.

Najzanimljivija utakmica bila je ona između Italije i Nizozemske. Italija je na nekih osam minuta prije kraja imala deset razlike, ali su Nizozemci uspjeli "resetirati" utakmicu. Gostima je na kraju nestalo vremena, Italija je pobijedila 75:73. Nicola Akele je bi najbolji u domaćoj selekciji s 18 poena. Nizozemci su imali Shanea Hamminka s 19.

Kopirati
Drag cursor here to close