Zadnje kolo

HKK Zrinjski iznenada "oživio": U Tuzlu po ostanak u ligi

Mostarski Zrinjski u četvrtak će u Tuzli odigrati posljednju utakmicu ove sezone.
Sport / Košarka | 12. 04. 2023. u 10:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HKK Zrinjski odjednom je “oživio”. Mostarska momčad koja je u prvih 19 kola dobila jednu utakmicu, u zadnja dva kola slavila je dvaput i sada se izbjegavanje zadnjeg mjesta, jedinog koje garantira ispadanje, čini dostižno, što je donedavno izgledalo nemoguće.

Zrinjski je u subotu s 80:68 svladao Promo iz Donjeg Vakufa i sada ima omjer 3-18. Mladost iz Mrkonjić Grada i dalje je u prednosti, ali ima samo pobjedu više (4-17).

Budući da Zrinjski ima bolji međusobni omjer s Mrkonjićanima, jer ih je dobio oba puta, može se čak i spastii u zadnjem kolu. Mostarci u zadnjem kolu gostuju kod Slobode, koja se potpuno osula i otpustila trojicu igrača, dok Mladost dočekuje Budućnost iz Bijeljine.

Budućnosti, koje vodi jedan od najboljih domaćih trenera Josip Pandža, ta utakmica ništa ne znači, ali ako bi Bijeljinci na kvalitetu dobili Mladost, Zrinjski bi se odjednom našao u situaciji da se čak spasi od ispadanja. U ovakvoj sezoni, za klub koji se spasio s ruba gašenja, to bi bio podvig ravan čudu.

"U posljednjem kolu ove sezone gostujemo ekipi Slobode u Tuzli koja će za nas biti definitivno ključna utakmice sezone. 
 
Iako ekipa Slobode ulazi u susret s dosta izmjenjenim rosterom i promijenjenim igračkim ulogama u odnosu na prvi dio sezone , svjesni smo njihove kvalitete pogotovo u Mejdanu. 
 
Mi ćemo tražiti svoju sanšu na krilima protekle dvije pobjede koje su nama bile od izuzetno velike važnosti. Svjesni smo težine koje nosi ova utakmica, pogotovo na gostujućem terenu gdje ćemo mi svoju šansu tražiti prvenstveno agresivnom i dobrom energijom u defenzivnom dijelu, te pametnim i organiziranim napadom", rekao je kapetan Zrinjskog Robert Soldo.
 
Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se u četvrtak u 19 sati.
Kopirati
Drag cursor here to close