Problemi Sixersa

Hardena nije bilo na utakmici, Sixersima prijeti teška kazna

NBA može kazniti momčadi sa 100.000 dolara za prvi prekršaj pravila o sudjelovanju, osim u “rijetkim i neuobičajenim okolnostima”, a kazne se nakon toga povećavaju.
Sport / Košarka | 27. 10. 2023. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

James Harden i Philadelphia 76ers dodali su još jednu crticu u međusobni neuredni odnos koji traje već određeno vrijeme.
Još ranije je najpoznatija "Brada" lige tražio trade, ali su vrata za mogući odlazak bila zatvorena.

Jako malo je trenirao, tek odigrao jednu utakmicu u predsezoni, ali se u srijedu pojavio u timskom kompleksu u Camdenu, spreman za trening i putovanje. Nick Nurse je dobio informaciju kako je James Harden u gradu, liječnička ekipa tvrdi kako može trenirati, ali je sve ostalo na tome.

Još ranije je Harden istakao kako je njegov odnos s predsjednikom Darylom Moreyem narušen i kako on neće igrati za Sixerse. Međutim, Harden je nakon svega došao na aerodrom, spremajući se za let. Za trenera Nursea nije bilo dileme, Harden nije ušao u avion.

Međutim sada se pojavio problem za Sixerse. Nova pravila lige zahtijevaju od zvijezda da budu dostupni za utakmice koje prenosi nacionalna televizija (natjecanje 76ers-Bucks emitirano je na TNT-u) i za utakmice na inauguracijskom turniru u okviru sezone.

“Razmatramo informacije o dostupnosti Jamesa Hardena večeras kako bismo utvrdili postoji li opravdani razlog za njegovo nesudjelovanje na utakmici”, rekao je glasnogovornik lige Michael Bass. Momčad je u izvješću o ozljedama navela da Harden ne igra zbog “povratka u natjecateljski ritam”.

NBA može kazniti momčadi sa 100.000 dolara za prvi prekršaj pravila o sudjelovanju, osim u “rijetkim i neuobičajenim okolnostima”, a kazne se nakon toga povećavaju.

Harden (34) je bio biran u All-Star momčad 14 sezona zaredom, sve do sezone 2022./23. Prošle je sezone za Philadelphiju prosječno postizao 21 poen, uz rekordnih 10,7 asistencija i 6,1 skokova u 58 utakmica u kojima je startao od početka.

Kopirati
Drag cursor here to close