Polufinala konferencija

VIDEO I Harden za break Sixersa, Jokić za 2:0 Denvera

"Došli smo ovdje po pobjedu. Bez obzira na to vrati li se Jo (Embiid, op.a.) ili ne, mi ćemo biti spremi", komentirao je Harden nakon susreta.
Sport / Košarka | 02. 05. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

James Harden je došao u Sixerse da bi pomogao Joelu Embiid, međutim kada Embiida nema, onda je "brada" u glavnoj ulozi. Podsjetio je Harden na neke od svojih najboljih dana, pa je tako protiv Bostona u prvoj utakmici polufinala Istoka izjednačio svoj rekord karijere u doigravanju s 45 poena. Dodao je tome i šest asistencija te jedan skok, a ključan trenutak režirao je u samoj završnici kada je 8.7 sekundi prije kraja utakmice preko Ala Horforda pogodio tricu koja je uništila nade domaćeg sastava.

"Došli smo ovdje po pobjedu. Bez obzira na to vrati li se Jo (Embiid, op.a.) ili ne, mi ćemo biti spremi", komentirao je Harden nakon susreta. Pravog play off susreta u kojem niti jedna momčad nije mogla ostvariti neku veću prednost. Boston jeste imao deset poena prednosti u drugoj četvrtini, ali se Philadelphia realitivno lako vratila. Nakon trice Hardena, Boston je imao napada Smart je pogriješio, Tatum napravio prekršaj, Reed je poentirao s linije slobodnih bacanja za slavlje gostiju.

Video: Boston - Philadelphia 

Tyrese Maxey dodao je 26, a Tobias Harris 18 poena za Sixerse koji su sinoć ubacili 17 trica. Jayson Tatum bio je najbolji pojedinac kod domaće momčadi. Zvijezda Celticsa ubacila je 39 poena (uz 11 skokova), dok je Jaylen Brown dodao 23, a Malcolm Brogdon 20.

Denver je na drugoj strani poveo 2:0 u polufinalu Zapada. Utakmica je odlučena u posljednje tri i pol minute. Jokić je poentirao za plus pet, Durant je promašio na drugoj strani pa su Nuggetsi polako počeli stvarati prednost, otišli su na deset razlike. Što Sunsi nisu mogli stići niti su imali vremena. Nikola Jokić je opet bio u svom MVP stilu. Srpski je košarkaš sinoć za 41 minutu na parketu ubacio 39 poena uz 16 skokova i pet asistencija. Aaron Gordon pratio ga je sa 16, a Kentavious Caldwell-Pope s 14 poena. Kod gostiju su najraspoloženiji bili Devin Booker koji je ubacio 35 te Kevin Durant koji je dodao 24 poena. Denver je dobio drugu utakmicu 97:87.

Kopirati
Drag cursor here to close