Zavšnica u Sarajevu

Final Four Kupa BiH za košarkaše, Široki protiv Bosne

Voljom ždrijeba je odlučeno da će u polufinalu od 17 sati igrati Igokea - Borac, nakon toga od 20 sati Bosna - Široki Brijeg. Utakmice se igraju upravo u dvorani KSC "Mirza Delibašić.
Sport / Košarka | 18. 02. 2023. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih godina smo zaboravi što znači završnica Kupa BiH u košarci za košarkaše. Barem dobra, kvalitetna, zanimljiva. Kao što je to nekada bio slučaj. Prije nekih možda desetak godina.

U susjedstvu se od završnice Kupa pravi obično festival košarke koje traje po nekoliko dana, utakmice polufinala, finala privlače pažnju, iako realno za klubove rezultatski osvajanje Kupa skoro da i ništa ne znači. U onom smislu da pobjednik Kupa recimo igra neko europsko klupsko takmičenje. Ipak, barem u najavi za sada situacija bi mogla biti drugačija što se tiče Kupa Mirza Delibašić.

Jer jaka Igokea je u krizi, Široki Brijeg je u prvenstvu na velikih 15:0, dok su se malo probudili Bosna i Borac. Voljom ždrijeba je odlučeno da će u polufinalu od 17 sati igrati Igokea - Borac, nakon toga od 20 sati Bosna - Široki Brijeg. Utakmice se igraju upravo u dvorani KSC "Mirza Delibašić.

"Samim preuzimanjem organizacije završnice kupa Bosna je najavila svoje ambicije u kupu. Domaćini su u dobrom su ritmu i s pravom se nadaju uspjehu. Kup je posebno natjecanje u kojemu favorita nema. Mi smo uistinu u dobrom ritmu, igramo dobro i imamo što pokazati u Skenderiji. Čak nam i odgovara što nismo svrstani u favorite ovog natjecanja, jer smo toliko puta pokazali da smo najjači kad nam ne daju velike izglede", kaže trener Širokog Brijega Ivan Velić. Njegov kolega na drugoj strani Dženan Rahimić koji od ove sezone vodi Bosnu:

"U dobroj smo formi, momci su sjajno iznijeli protekle utakmice i imamo razloga za optimizam. Što se tiče Širokog, nema se tu mnogo za reći. U prvenstvu imaju 15 pobjeda, još nisu izgubili o to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. No, u jednoj utakmici je sve moguće, siguran sam da će momci dati sve od sebe kako bi se izborili plasman u finale", zaključio je Rahimić.

Kopirati
Drag cursor here to close