HKK Zrinjski domaćin

Finale Kupa Herceg Bosne: Veliki rivali za prvi ovogodišnji trofej

U Mostaru se u utorak igra finale košarkaškog Kupa Herceg Bosne u kom se sastaju HKK Zrinjski i HKK Široki.
Sport / Košarka | 06. 02. 2023. u 13:36 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će u utorak domaći HKK Zrinjski i branitelj naslova HKK Široki igrati finalnu utakmicu košarkaškog Kupa Herceg Bosne. Pobjednik dvoboja izborit će plasman u završnicu Kupa Mirze Delibašića, ali će ujedno dobiti i priliku da podigne prvi trofej u sezoni.

"Drago mi je što smo u finalu Zrinjski i mi, dvije najtrofejnije hercegovačke ekipe. Zrinjski igra brzo i agresivno, a protiv nas imaju dodatni motiv. Očekujem dobru utakmicu", rekao je pomoćni trener Širokog Ante Lončar. 

Naslov prvaka brani Široki koji je lani u ovo vrijeme svladao Posušje, a i favorit je u ovoj utakmici jer u domaćem prvenstvu još nema poraza.
 
"Finalni susret uvijek nosi posebnu težinu. Mi čekamo finale u punom sastavu, neporaženi smo u domaćoj ligi i nadam se da ćemo nastaviti s pobjedama", kaže košarkaš Širokog Ivan Galić.
 
I dok je Široki neporažen u prvenstvu, Zrinjski je na posve drugoj strani ljestvice. U 14 utakmica izgubili su u 13, a u jedinom dosadašnjem ogledu sa Širokim izgubili su s 29 razlike na Pecari.
 
 
"Ovo je za nas utakmica koja je pored borbe za trofej ujedno prilika da igramo protiv jako kvalitetne ekipe, koja igra odlično na dva fronta. Na nama je da ponovimo stvari koje radimo dobro, a popravimo ono što ne štima. Još postoje takvih stvari koje su posljedica sazrijevanja. Imamo ogroman motiv, da odigramo bolje i od ove utakmice za vikend i pogotovo od one u Širokom Brijegu. Pozivam sve navijače da dođu jer bez podrške navijača nemamo šanse ni protiv slabijih, a kamoli protiv Širokog", ističe trener Zrinjskog Aleksandar Virijević.
 
Za većinu njegovih igrača ovo je prva prilika da se bore za neki trofej, među njima je svakako i Orhan Špago.
  
"Očekujem dobru utakmicu, nadam se i neizvjesnu. Široki je bez poraza, ali ako ispunimo zahtjeve i budemo fokusirani, možemo napraviti utakmicu zanimljivom", dodao je Špago.   

Finalni ogled igra se u utorak u 18 sati u dvorani na Bijelome brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close