NBA

Dončiću 35,000 dolara kazne zbog kritiziranja sudaca

Pri vodstvu Warriorsa 125-123 1.7 sekundi prije kraja dvoboja Dončić je smatrao kako je zaustavljen prekršajem pod košem Warriorsa, a nakon što suci nisu to i dosudili mladi je Slovenac protrljao svoje prste sugerirajući kako su suci potplaćeni.
Sport / Košarka | 24. 03. 2023. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Superzvijezda Dallas Mavericksa, slovenski košarkaš Luka Dončić kažnjen je sa 35,000 dolara zbog "nedolične i neprofesionalne geste" upućene sucima u završnici utakmice u kojoj je njegova momčad izgubila od Golden State Warriorsa sa 125-127 prije dvije večeri.

Pri vodstvu Warriorsa 125-123 1.7 sekundi prije kraja dvoboja Dončić je smatrao kako je zaustavljen prekršajem pod košem Warriorsa, a nakon što suci nisu to i dosudili mladi je Slovenac protrljao svoje prste sugerirajući kako su suci potplaćeni kako bi sudili u korist aktualnih prvaka, prenosi Hina.

Dvoboj Mavsa i Warriorsa bio je izuzetno važan u borbi za plasman u doigravanje obiju momčadi. Nakon pobjede u Dallasu Golden State je ostao na šestom mjestu Zapadne konferencije, posljednjem koje izravno vodi u doigravanje s omjerom pobjeda i poraza 38-36, dok je Dallas pao na osmo mjesto Zapada sa 36-37 i trenutačno drži mjesto koje vodi u "play in".

No, Dončić za svoje ponašanje u utakmici protiv Warriorsa, tijekom koje je čitavo vrijeme isijavao nervozu ipak nije kažnjen niti jednom tehničkom pogreškom. Trenutačno je na 15 dosuđenih tehničkih u sezoni, a nakon 16. slijedi suspenzija na jednu utakmicu.

Zbog kritiziranja suđenja kažnjen je i trener Phoenix Sunsa Monty Williams. On je bio nezadovoljan dijeljenjem pravde u 111-122 porazu svoje momčadi na gostovanju kod Los Angeles Lakersa u utakmici igranoj također prije dvije večeri, a to je nezadovokjstvo iskazao je javno na konferenciji za medije nakon dvoboja pa je kažnjen sa 20,000 dolara.

Sunsi su sa 38-34 još uvijek četvrti na Zapadu, dok su lakersi sa 36-37 deveti.

Kopirati
Drag cursor here to close