NBA na 8. mart

VIDEO I Sedamdeset žena radilo u realizaciji prijenosa NBA utakmice

"Kao društvo, idemo naprijed, to su žene koje rade zajedno s mnom i koje me inspiriraju svakog dana, uživam u razgovorima koje vodimo", rekao je voditelj emisije NBA Today, Malik Andrews.
Sport / Košarka | 09. 03. 2023. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada već postaje tradicija kada je u pitanju ESPN. Ovaj put se radilo o utakmici između New Orleans Pelicansa i Dallas Mavericksa, koja je igrama na 8.mart. Beth Mowins i Doris Burke su pokrenule akciju, pa je u realizaciji prijenosa utakmice sudjelovala "ženska ekipa", njih sedamdeset.

To podrazumijeva da su žene tijekom utakmice obavljale ulogu analitičara, komentatora, producenata, redatelja, grafičkih dizajnera, statističara i operatera društvenih medija. Pored Mowins i Burke koje su novinarke koje rade za ESPN, NBA i prate košarku, između ostalih tu su bile Cassidy Hubbarth, Chinenye "Chiney" Ogwumike košarkašica iz Nigerije koja nosi dres LA Sparksa i koju gledamo u analizama utakmica u okviru NBA Todaya. Bile su tu još reporterke Ramone Shelburne i WNBA trenerice godine Becky Hammon, kao i analitičarka Monica McNut.

Video: Mowins, Burke i njihove kolegice 

"Meni nije neobično jer te osobe viđam svaki dan, ali je zanimljivo naravno što se ne događa svaki dan. Da možete čuti njihove analize, komentare na jednom mjestu. Meni izgleda super, jer su tu svi zajedno. Kao društvo, idemo naprijed, to su žene koje rade zajedno s mnom i koje me inspiriraju svakog dana, uživam u razgovorima koje vodimo. Nadam se da ću jednog dočekati da imamo ženu kao trenera jedne NBA momčadi" rekao je voditelj emisije NBA Today, Malik Andrews.

Što se tiče same utakmice, Pelicansi su dobili Mavse 113:106, predvođeni sjajnim CJ McCollumom koji je za 35 minuta ubacio 32 poena. Samo 13 je postigao u posljednje četiri minute. Utakmicu su obilježile ozljede. Brandon Ingram, igrač New Orleansa je napustio parker krajem druge četvrtine, stradao je desni gležanj, dok je na drugoj strani stradao Luka Dončić. Slovenac će do sutra znati stanje svoje ozljede. Bez Luke, Kyrie Irving je naravno preuzeo stvar u svoje ruke, pa je postigao 27 poena, što je bilo nedovoljno Mavsima.

Kopirati
Drag cursor here to close