Musa unutra, na tribine Durmo, Zubac, Sejfić

Bosnić: Fokusiramo se samo na sebe

"Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesira tko je s druge strane parketa, poručuje Bosnić.
Sport / Košarka | 26. 11. 2021. u 15:12 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako nekoj selekciji odgovara ovakav raspored "stvari" u kvalifikacijskim ciklusima, onda je reprezentacija BiH. Vidjelo se to u prošlom ciklusu kada je izboren nastup na Eurobasketu bez nekih velikih problema. Sada slijedi ciklus kvalifikacija za SP 2023 godine, koji se drugi put igra u ovakvom formatu.

I koji nudi mogućnost da se uz malo sreće možda i ode na jedno veliko takmičenje. Ipak, u taboru reprezentacije BiH su realni, znaju da put do završne smotre jako daleko.

Utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija, barem u ovoj ranoj fazi će poslužiti kao najbolja moguća povjera kvalitete pojedinačne i momčadske pred Eurobasket. Česi su u Sarajevo doputovali bez svojih najvećih zvijezda i poprilično su oslabljeni. Međutim, bez obzira na to, Vedran Bosnić izbornik reprezentacije drži loptu čvrsto na zemlji.

"Radimo vrlo kvalitetno, imamo dobar intenzitet na treninzima. Zbog toga smo i došli ovdje – da se što bolje spremimo, damo sve od sebe i, nadam se, pobijedimo. Imamo neke informacije o Česima, ali ne želim da se zamaramo njima.U svakom slučaju, to je vrlo dobra ekipa. Trebamo se fokusirati na nas, kako ćemo mi igrati i izgledati u sutrašnjoj utakmici. Ako budemo na nekom svom kvalitetnom nivou, manje nas interesira tko je s druge strane parketa, poručuje Bosnić.

Iako realno nije očekivao, Bosnić je sredinom tjedna dobio jedno novo lice na treninzima, Džanan Musu. Kojeg određeno vrijeme nije bilo u dresu reprezentacije. Prema pravilu, Bosnić je morao ostaviti tri igrača na tribina, a to su u ovoj utakmici Ibrahim Durmo (Sloboda), Jure Zubac (Inter Bratislava) i Ismet Sejfić (Podgorica).

Kenan Kamenjaš je svakako bio jedan od najboljih aktera reprezentacije BiH u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket 2022, putem kojih su košarkaški Zmajevi po deseti put izborili učešće na smotri najboljih europskih selekcija. Igrač podgoričkog SC Derbyja, filijale Budućnosti, od ove sezone bit će jedan od najvećih aduta selektora Vedrana Bosnića i u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Mi se spremamo za prvu utakmicu protiv Češke u petak. Staff je uradio dobar skauting za ekipu Češke, potrudit ćemo se da se što bolje pripremimo i sigurno možemo obećati samo jedno, a to je da ćemo se boriti i bacati za svaku loptu. Naravno da možemo proći dalje. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i da možemo osigurati jednu od te tri pozicije koje vode u naredni krug" dodao je Kamenjaš.

Kopirati
Drag cursor here to close