Košarkaši startaju

Bosnić: Želimo punu dvoranu i pobjedu

"Imaju istog trenera dugi niz godina. Igraju uglavnom isti sistem. Ne bih puno pričao o njima, već o nama. Mi želimo pobjedu. Oni jesu jaki, ali mi želimo pobjedu" zaključio je prvi čovjek na klupi reprezentacije Vedad Bosnić.
Sport / Košarka | 22. 11. 2021. u 19:49 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ili kako je naziv promijenjen Svjetski kup u košarci 2023.godine startaju uskoro. Radi se o ciklusu za Japan, Indoneziju i Filipine koji će ugostiti najbolje reprezentacije svijeta. U Europi su se igrale pretkvalifikacije, Portugal, Bjelorusija, Island, Slovačka su prošle prvi krug, u drugom su svoje mjesto u jednoj od skupina izborile Švedska, Portugal, Latvija, Bjelorusija, Crna Gora, Island, Sjeverna Makedonija i Slovačka.

Sada ulazimo u prvu rundu glavnih kvalifikacija, osam skupina po četiri selekcije, iz svake će po tri u drugi krug. BiH se nalazi u skupini F s uvijek jakom i atraktivnom Litvom, tu je i Češka koja je posljednjih nekoliko godina standardni sudionik velikih takmičenja, te Bugarska koja je možda i najslabija u ovom društvu.

Prvi protivnik je Češka, koja je ove godine nastupala na Olimpijskim igrama. Međutim, Češka bez Satoranskog, Veselog, Patrika Aude, nije prava to je svima jasno, pa bi reprezentacije BiH mogla na startu upisati važnu pobjedu, super važnu za daljnji tijek kvalifikacija.

"Dugo nismo igrali kod kuće. Mislim igrali smo balon u Sarajevu, ali nažalost bez publike. Ovi momci su otišli na Europsko prvenstvo kada je malo tko mislio da će oni to uspjeti. Zaslužili su u petak da napunimo dvoranu koliko možemo. Ako su to četiri hiljade, da onda bude četiri hiljade ljudi. I da dobiju taj pljesak, novu energiju i da nam pomognete svima da odigramo što bolju utakmicu u petak i da probamo pobijediti. Znamo da nema Veselog i Satoranskog. Za ove ostale, ako vi znate recite nam. Mi ne znamo 100% koji su to da neće doći. To je jako dobra ekipa. Igrali su Olimpijske igre. Naravno da su mnogo jači Veselim i Satoranskim. To je jako dobra ekipa koja igra dugo zajedno, koja trči tranziciju jako dobro. Svi šutiraju. Visoki igrači se izvlače i šutiraju. Imaju istog trenera dugi niz godina. Igraju uglavnom isti sistem. Ne bih puno pričao o njima, već o nama. Mi želimo pobjedu. Oni jesu jaki, ali mi želimo pobjedu" zaključio je prvi čovjek na klupi reprezentacije Vedran Bosnić.

Za razliku od velike većine izbornika, Bosnić nema velikih problema s igračkim kadrom, tek je korona zaustavila nastup Džanana Muse kojeg će zamijeniti košarkaš Slobode Ibrahim Durmo.

Kopirati
Drag cursor here to close