Prvi prozor zatvoren s dvije pobjede

Bosnić: Mogli smo i ranije osigurati pobjedu

"Mogli smo u nekim trenucima otići na plus 20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete", poručio je Bosnić.
Sport / Košarka | 29. 11. 2021. u 22:11 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je preuzeo reprezentaciju BiH, BiH je Mandat je počeo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019., no kako su šanse za odlazak na SP već bile praktično izgubljene, Bosnić i čelnici Saveza jasno su stavili do znanja da je glavni cilj plasman na Europsko prvenstvo 2021. godine.

Vedran Bosnić je preuzeo reprezentaciju BiH prije tri godine, u trenutku kada su bile aktualne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, drugi krug, u trenutku kada je reprezentacija BiH izgubila sve šanse za prolaza na završnu smotru. Bosnić je došao nakon Vujoševića i Repeše, a prvi puni mandat je zaokružio plasmanom na Eurobasket.
Večerašnja pobjeda nad Bugarskom, bila je četvrta u nizu.

"Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lagano nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolirali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan što smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima. Bili smo jako motivirani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Europsko, da odmah razjasnimo. Igraju dugo godina skupa, ali mi smo kontrolirali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na plus 20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete", poručio je Bosnić.

U drugom krugu kvalifikacija formiraju se nove četiri skupine s po šest reprezentacija. Skupina F se "spaja" s skupinom E u kojoj se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugal. Kako sada stvari stoje Francuska je siguran putnik u drugi krug, dok će borba za preostala dva mjesta biti zanimljiva.

Realno je očekivati tu i Crnu Goru, dok je Mađarska za sada ispred Portugala. Ono što je izvjesno, Crna Gora, Portugal i Mađarska su selekcije protiv kojih BiH može igrati, ali je jako važno probati što više bodova prebaciti u zajedničku skupinu. Zbog toga je recimo poželjno još jednom savladati Češku, Bugarsku i jednom eventualno Litvu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close