Prvo poluvrijeme za opomenu

Bosnić: Ovaj tim ima veliko srce

"Ne sjećam se kad smo zadnji put zabili 97 poena. Ako već nismo pobijedili zbog defenzive, drago mi je što smo je dobili ofenzivno. Nije opravdanje, ali nismo imali iskustvo prisustva publike" rekao je nakon utakmice Bosnić
Sport / Košarka | 27. 11. 2021. u 00:15 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bila jedna od onih utakmica. Koju lako možete izgubiti, ali i dobiti dvadeset razlike. Uostalom, košarkaši BiH su šutnuli 28 trica,
Česi jednu manje. Česi su ih pogodili 14, izabranici Vedrana Bosnića su promašili dvadeset. Zato su Česi izgubili 19 lopti, deset više od Muse i društva.

U prvom dijelu Česi su ubacili 56 poena, treću četvrtinu je BiH dobila velikih dvadeset razlike. Jednostavno, u prvom poluvremenu reprezentacija BiH nije igrala obranu pa su se Česi raspucali, dok su se u nastavku stvari promijenile. Opet, gledajući iz ugla reprezentacije BiH, ovo je bila prva utakmica pred navijačima nakon duže vremena, igrao je i Musa u ovoj selekciji, pa se može naći opravdavajući okolnosti, ali za nešto više, reprezentacija u nastavku ciklusa mora ponuditi nešto bolje. Prije svega defenzivno.

"Nismo dobro počeli. Razlog tome je što nemamo iskustvo igranja kući pred publikom. Ovaj tim ima veliko srce, ali izgorjeli smo u želji u prvom poluvremenu. Nismo ništa napravili kako treba u prvom poluvremenu", rekao je izbornik Bosnić i nastavio:

"Ofenzivno nismo bili loši, ali nismo ništa napravili u obrani. Imali smo dobar razgovor na poluvremenu i u nastavak smo ušli mnogo više agresivnosti i okrenuli smo utakmicu u našu korist. Pokazali smo karakter i pobijedili. Sretan sam zbog momaka i trebalo im je ovo iskustvo. Mi smo tim i sve radimo kao tim. Momčad je ta koja igra, njima je bilo teško uklopiti se s Musom, ali su mu oni svi pomogli da mu maksimalno olakšaju. Ne sjećam se kad smo zadnji put zabili 97 poena. Ako već nismo pobijedili zbog defenzive, drago mi je što smo je dobili ofenzivno. Nije opravdanje, ali nismo imali iskustvo prisustva publike. Ovo je za nas iskustvo i svi žele da što više pokažu. Izgorjeli smo. Protivnik se razmaše u takvim situacijama i jako teško je igrati. Odlična reakcija je bila, pričali smo o nekim stvarima i sve je ispalo dobro. Pokazali smo da imamo ono dole. Mnogo sam sretan. Hvala Sarajevo, hvala svima", rekao je Bosnić.

Kopirati
Drag cursor here to close