Kako protiv Litve

Bećiragić: Umor moramo ostaviti za prekosutra

"Odmor da odložimo za dan poslije. Bit će najvažnije koliko ćemo biti spremni fizički jer igramo protiv najbrže selekcije u skupini, ali potrudit ćemo se da budemo najbolji što možemo", kaže izbornik Bećiragić
Sport / Košarka | 06. 09. 2022. u 21:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je netko prije početka turnira košarkašima BiH ponudio posljednje kolo i utakmicu protiv Litve, kao odlučujuću
za prolazak u osminu finala, vjerojatno bi je svi prihvatili. Litva je danas savladala Mađarsku pa je sada izvjesno da će međusobni duel odlučiti putnika u drugi krug. Iako postoje određene kalkulacije u ovom trenutku, ako recimo Slovenija izgubi naredna dva meča, protiv Njemačke i Francuske. 

Litvanci ne briljiraju na ovom Eurobasketu, ali oni su pokradeni protiv Njemačke, dok su protiv Francuske i Slovenije pali u finišu. Tu su Domantas Sabonis, Jonas Valanciunas, tu je Kuzminkas. Valanciunas je na prosjeku od 19.8 poena po susretu, Marius Grigonis iz Panathinaikosa je treći strijelac selekcije sa 15.8 poena, Sabonis je na 12 poena i 7.3 skoka po susretu.

Nije ovo neka statistika "za poludjeti", ali opet to su Litvanci. Ne odustaju od svog brzog ritma, šuta. Nikada dobar izbor za posljednju tekmu.

Selekcija BiH je poprilično "potrošena", četiri utakmice, četiri koje su pa skoro bile jednako teške, neizvjesne svaka na svoj način. Ipak, sutra najvažnija utakmica tek slijedi. Izbornik je pokušao malo okrenuti na šalu, nakon pitanja na presici koliko se energetski reprezentacija može opraviti za sutra:

"Dobri nam došao jedan diler da nas pogura. Šalim se naravno. Ovo je četvrti meč u pet dana. Potrošnja je ogromna jer igramo svaki meč na 100% da bismo imali šansu da ih dobijemo. I sutra će biti nedostatak energije i to je jasno, ali ima druga stvar. Svaki čovjek ima snagu mentalnu da svoj umor ostavi za prekosutra. To su riječi Bogdana Tanjevića. Odmor da odložimo za dan poslije. Bit će najvažnije koliko ćemo biti spremni fizički jer igramo protiv najbrže selekcije u skupini, ali potrudit ćemo se da budemo najbolji što možemo. Francusku smo iznenadili zonom, kao i Sloveniju, nedostajalo nam je snage nakon što smo se vratilu u utakmicu da završimo posao. Nadam se da ćemo pronaći tu potrebnu energiju.

Video: Pres nakon utakmice BiH - Francuska 
Kopirati
Drag cursor here to close