Eurobasket 2025

Bećiragić: Očekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket

"Očekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket. Najviše zbog činjenice da je tu Cipar, kojem je kao jednom od domaćina Europskog prvenstva osiguran direktan plasman na takmičenje", mišljenja je Bećiragić.
Sport / Košarka | 08. 08. 2023. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija BiH nije imala previše sreće u ždrijebu za Eurobasket. Ponajviše zbog činjenice što se u skupini E nalazi selekcija Cipra koja je već kao domaćin osigurala plasman na završni turnir, pa će borbu za preostala dva mjesta BiH voditi sa selekcijama Francuske i Hrvatske.

Izuzetno teški rivali. Francuska koja je aktualni srebrni s posljednjeg Eurobasketa, dobro znani protivnik u posljednjih godinu, dvije dana, te Hrvatska koja jeste u velikom padu, ali koja može u narednom ciklusu posložiti dobru selekciju. Sasvim sigurno, za bh košarkaše veliki izazov. Priznao je to i izbornik Bećiragić.

"Očekuje nas veliki izazov u kvalifikacijama za Eurobasket. Najviše zbog činjenice da je tu Cipar, kojem je kao jednom od domaćina Europskog prvenstva osiguran direktan plasman na takmičenje. To znači da ćemo se boriti s Francuskom i Hrvatskom za dva preostala mjesta", kazao je Bećiragić za zvaničnu stranicu KSBiH te nastavio:

"U bliskoj prošlosti dobro smo se upoznali s Francuzima, oni su velesila i apsolutni favorit skupine. Hrvatska je trenutno u svojevrsnom "rebuildingu" reprezentacije s novim izbornikom i sigurno je da će također biti jako težak protivnik, s obzirom na količinu talenta koju su oduvijek posjedovali. Mnogo toga će ovisiti i o tome u kakvim će sastavima svi nastupiti. Daleko je veljača, kada se igraju prve utakmice kvalifikacija. U svakom slučaju, naravno da ne idemo nigdje s bijelom zastavom, vjerujemo u sebe i ispunjenje konačnog cilja, a to je odlazak na Eurobasket".

Kopirati
Drag cursor here to close