Debitira novi izbornik na klupi

Košarkaši večeras protiv Češke

"Spremni smo da odigramo utakmicu na način koji karakteriše ove mlade momke, a to je, prije svega, borbenošću i jedinstvom", kaže Bećiragić.
Sport / Košarka | 01. 07. 2022. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon plasmana na Eurobasket i solidno odrađenog posla u prve četiri utakmice novog ciklusa za svjetskog, činilo se kako reprezentacija dosta mirno ulazi u jedan dobar ritam. Međutim, ovo je BiH, ovdje se stvari često mijenjaju preko noći, pa je tako bilo i sa košarkaškom reprezentacijom BiH.

Kako je u prvi trenutak izgledalo na kraju se i dobro završilo kada je za novog čovjeka na klupi postavljen Adis Bećiragić koji kao izbornik debitira večeras protiv Češke. U prvom susretu BiH je slavila 97:90, ali su Česi sada jači za Tomáša Satoranskog, tu su još Patrik Auda i Ondrej Balvin, koji također nisu igrali meč u Sarajevu. Česima treba pobjeda od 14 razlike i poraz Bugarske, pa će u drugi krug kvalifikacija.

Izbornik Ginzburg je imao nešto više vremena za uigravanje selekcije, koja je trenirala dva tjedna. Richard Bálint, Luboš Kovář i Tomáš Vyoral su na kraju bili "višak".

"BiH ima izuzetno kvalitetne igrače, tu je Roberson, pa aktualni MVP španjolske lige Musa ili Halilović iz francuske lige. Protivnički roster izgleda isto kao prošli put kada smo igrali u Sarajevu. Bit će teško. Ali imamo i dobrih igrača koji su već dosta igrali dosta utakmica zajedno. Budući da nismo imali pripremne utakmice, možda će nam trebati nekoliko minuta u prvoj utakmici da se saberemo. Ovaj prozor je pomalo nezgodan Obično imamo dva-tri treninga, odemo na njih i igrači dođu pripremljeni. Prije ovog prozora igrači su završili sezonu pa krenuli iznova, nisu došli baš u najboljoj formi. Ali sve selekcije imaju te probleme," dodao je izbornik Ronen Ginzburg.

Što se tiče reprezentacije BiH, jedna pobjeda u preostala dva susreta bi trebala biti dovoljna za prolaz dalje, ali bi za nastavak kvalifikacija bilo poželjeno imati što više pobjeda. Francuska, Crna Gora i Mađarska su selekcije koje će proći u novoformiranu skupini K, protiv Mađarske i Crne Gore BiH bi mogla tražiti šansu da se eventualno uključi u borbi za jedno preostalo mjesto, ako računamo realno da će Francuska i Litva zauzeti prva dva. Zato ova večerašnja utakmica ima težinu, dvije pobjede prije početka drugog kruga bi značile jako puno.

"U ovom realativno kratkom periodu, mislim da smo došli na zadovoljavajući nivo. Spremni smo da odigramo utakmicu na način koji karakteriše ove mlade momke, a to je, prije svega, borbenošću i jedinstvom. Dosta se tu stvari vrti oko Satoranskog, on donosi veću dimenziju i na ostalim pozicijama. Pripremamo neka taktička iznenađenja, momci su spremni. Igrat ćemo čvrsto i agresivno, pokušati ih natjerati da griješe”, ističe Bećiragić.

Kopirati
Drag cursor here to close