Košarkaši imaju novog izbornika

Bećiragić naslijedio Bosnića

Nezvanično, u igru su bila tri imena. Milan Tomić, Emir Mutapčić i Adis Bećiragić. Na kraju je izabran Bećiragić koji je već u dva navrata također bio kandidat. Jednom je izabran Mulaomerović, drugi put Vujošević.
Sport / Košarka | 17. 06. 2022. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je jasno. Vedran Bosnić nije želio pogaziti svoju riječ. Nakon svega što se izdešavalo u posljednjih dvadesetak dana, izbora nije bilo. Reprezentacija je morala pronaći novog čovjeka na klupi. Za kraj ovog dijela kvalifikacija i za nastup na Eurobasketu.

Nezvanično, u igru su bila tri imena. Milan Tomić, Emir Mutapčić i Adis Bećiragić. Na kraju je izabran Bećiragić koji je već u dva navrata također bio kandidat. Jednom je izabran Mulaomerović, drugi put Vujošević.

Jednom prilikom je rekao "Sigurno ću se vratiti da budem izbornik. To mi je obaveza". I to se na kraju dogodilo, sigurno ne na način na koji je i sam Bećiragić očekivao.

"Prije svega, moram naglasiti kako mi je jako žao zbog posljednjih dešavanja u vezi ostavke Vedrana Bosnića. Zvao sam ga prije pet dana i zamolio da još jednom razmotri svoju odluku, zaista sam vjerovao svim srcem da će na kraju ipak ostati. Stvarno mi je žao, jer on je taj koji je trebao završiti posao koji je tako sjajno radio. Na sastanku sa članovima Upravnog odbora KSBiH pristao sam preuzeti funkciju selektora imajući u vidu nezahvalan trenutak u kojem se sve ovo dešava. Sve znam, bit će teško, ali koji sam izbor imao? Da kažem ne i reprezentaciju svoje zemlje gurnem u još veće probleme?", izjavio je za stranicu KS BiH Bećiragić, te naglasio:

"Malo je vremena do naredne dvije utakmice kvalifikacija za SP, a jako puno posla. Zamolio bih javnost da nastavi pružati podršku našim sjajnim momcima, svi zajedno ćemo dati maksimum u periodu koji je pred nama. Moram naglasiti da će sa mnom od avgusta u stručnom štabu biti i Gordan Firić, moj bivši saigrač i čovjek koji je s toliko ljubavi nosio dres reprezentacije, što mi je veliko zadovoljstvo. Idemo dalje, budite uz nas", poručio je Bećiragić.

Video: The Long Shot - Promo

Adis je izdanak Bosnine škole, trenera Mladena Ostojića u generaciji Alihodžića, Markovića, Halimića, Firića, Danilovića. Jedno vrijeme je igrao za Željezničar u drugoj ligi, kasnije opet u Bosni, pa Čeliku. Nosio je dres reprezentacije u najtežem periodu, igrao prvi Eurobasket 1993. godine, kasnije još tri. Najveći dio trenerske karijere odradiđivao je u Turskoj Darüşşafaka, Gaziantep, Konyaspor, Uşak Sportif. Radio je i kao pomoćnik velikog Boše Tanjevića u reprezentaciji Turske. Kasnije u Iraku pa na Kosovu.

Kopirati
Drag cursor here to close