Buran dan pod koševima

Čolan: Iznenađeni smo potezom Bosnića

"Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Izbornik je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom"., kaže tajnik saveza Amer Čolan.
Sport / Košarka | 08. 06. 2022. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Buran dan u KS BiH. U samo par sati ostavke su podnijeli prvi čovjek saveza u rotaciji, Mirza Teletović i izbornik muške košarkaške reprezentacije BiH, Vedran Bosnić. A nekako je barem prividno što se tiče reprezentativnih selekcija izgledala dobro. Rezultata je bilo posebno kada su u pitanju reprezentativne selekcije, one najbolje. Košarkaši su izborili Europsko, dosta dobro svari izgledaju u kvalifikacijama za Svjetsko, dok su košarkašice osigurale smotru najboljih svjetskih košarkašica.

Međutim, problema je bilo prije svega kada je u pitanju domaća klupska košarka. Znamo kako je završila prošla sezona, koliko ima problema prije početka svake nove sa sustavom takmičenja, pa onda odustajanje klubova, manjak novca itd. I onda u jednom danu dvije ostavke. Nakon što su razloge podnošenja svojih ponuduli medijima Mirza Teletović i Vedran Bosnić, oglasio se i generalni tajnik saveza Amer Čolan.

" Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema izborniku za prvi kvartal 2022. Sve obveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene izborniku, zaključno sa 31. prosincom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Europsko prvenstvo. I to isključivo izborniku. Cjelokupna bh.javnost je upoznata s tim da KSBiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uvjete za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vrijeme ostvarujemo. Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Izbornik je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva selektora Vedrana Bosnića" kaže Čolan.

Kopirati
Drag cursor here to close