Na kraju odlučeno

Košarkaši putuju u Litvaniju, pitanje u kojem sastavu

"Nakon što su Košarkaški savez Litvanije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dali garancije da će košarkaši biti potpuno sigurni u Vilniusu, odluka je promijenjena.
Sport / Košarka | 26. 02. 2022. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je bilo najavljeno kako košarkaška reprezentacija BiH neće putovati u Litvaniju, zemlju u kojoj je proglašeno proglašeno vanredno stanje, odluka je promjenjena. Tijekom dana na adresu saveza su stigle garancije iz KS Litvanije, FIBA-e, Ministartsva vanjskih poslova da se može otputovati u ovu zemlju.

Međutim, sada se tu pojavio novi problem, jer prvobitno je bilo planirano putovati u Litvaniju u jutarnjim satima u petak, međutim stvari su promijenile. KSBiH to i zvanično potvrđeno, pošto je izdato saopćenje za javnost.

"Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra ujutro ipak će otputovati u Vilnius, na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Litvanije. Prvobitno je planirano da naš bh tim ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, ali nakon što su Košarkaški savez Litvanije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dali garancije da će košarkaši biti potpuno sigurni u Vilniusu, odluka je promijenjena. Košarkaški savez BiH osigurao je čarter let kojim bi naša reprezentacija trebala otputovati u glavni litvanski grad", saopćeno je iz KSBiH.

Međutim, sada problem leži u činjenici da su se pojedini igrači vratili u matične klubove, pa je veliko pitanje kakv će igrački kadar imati na raspolaganju Vedran Bosnić. Utakmica četvrtog kola kvalifikacija za SP između Litvanije i BiH igra se sutra, s početkom u 18.30 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close