Dvije pobjede nisu dovoljne BiH, nekom jesu

Bećiragić: Da se čuvamo u nekoj utakmici, ne nisam takav čovjek

"Imate Francusku u rukama, dobili smo Sloveniju i onda da li smo trebali da "lažiramo" utakmicu protiv Francuske. Ja nisam ta vrsta čovjeka", rekao je Bećiragić.
Sport / Košarka | 07. 09. 2022. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi krug za košarkašku reprezentaciju BiH ostaje začarani i nakon 29 godina. Dvije pobjede nisu bile dovoljne. Litvi jesu, biće dovoljne i nekoj od selekcija iz skupine A, moguće je iz skupine C ili D. BiH nije dovoljno. Zvuči kako neko prokletstvo, ali jednostavno je tako.

Ovo su turniri, ovo su iskusne selekcije koja na ovakvim takmičenjima znaju uzeti jedan ili dva dana slobodno, znaju neugodno iznenaditi na startu, ali svoj cilj uglavnom ispune prolaskom dalje. Možda čak dođu do polufinala, finala, tko zna.

Možda je mogla BiH recimo svoj slobodan dan uzeti protiv Slovenije, izgubiti dvadeset razlike, odmoriti glavne igrače, pa puno odmornija ući u finiš protiv Francuske ili Litve. Ili protiv Francuske, svejedno. Nije, izabrala je svoj put.

Borbeno do kraja u svakoj utakmici, bez obzira na činjenicu što je rotacija kratka, prekratka za ova skupinu. Rotacija koja je bila vidljiva u svakoj utakmici, usponi i padovi. Danas je šutersko nadmetanje trajalo do polovine druge četvrtine. A onda su se Litvanci počeli polako odvajati. Posebno u posljednje tri minute prvog poluvremena. Litva je vodila 44:39, do poluvremena Kamenjaš je pogodio za dva, Nurkić je dodao jednu bacanje, dok su Litvanci bez većih problema serijom 12:3, otišli na velikih 56:42. Nakon prvog poluvremena u kojem je primljeno 56 poena, teško je bilo očekivati da se nešto više napravi u nastavku.

"Mi smo u skupini, kao što svi kažu, najteža grupa i svi su očekivali da normalno izgubimo. Dokazali smo u četiri utakmice da smo ili bili bolji ili u egalu s protivnicima. Mislim da smo imali malo duže pripreme da bi igrali bolje. Sve u svemu zadovoljan sam. Kada su otvorili svoja srca bilo je prelijepo raditi s njima.

Mi nikada ne znamo u životu ako neka vrata ne otvorimo što bi bilo kad bi bilo. Onda bi vi rekli što niste stisnuli protiv Francuske. Imate Francusku u rukama, dobili smo Sloveniju i onda da li smo trebali da "lažiramo" utakmicu protiv Francuske. Ja nisam ta vrsta čovjeka. Natjerali su me i igrači, oni su rekli da uzimamo Francusku. Vjerovali smo u to i za to smo napravili taj korak.

Kada smo izgubili tu utakmicu, otvorilo se da smo umorni protiv Litvanije. Znali smo to poslije Slovenije. Ali bile su nama potrebne kontinuirane utakmice, možda bi nas ovdje dobili 50 razlike. Vi ste upravu, sve što ste rekli. To je pitanje kokoška ili jaje, nitko ne zna odgovor na to. Istukli bi me igrači da smo se odmarali protiv Francuske", za kraj je rekao Bećiragić.

Video: Pres nakon utakmice BiH - Litva 
Kopirati
Drag cursor here to close