Izbornik Portorika cijeni BiH

Batista: BiH ima najbolju igračicu na turniru

"BiH je super selekcija, izuzetno kvalitetna. Po meni imaju najbolju igračicu na turniru Jonquel Jones. Ona može pogoditi pod košem, šutirati izvana, svejedno. Nevjerojatno zaokružuje tu selekciju", kaže izbornik Portorika, Jerry Batista.
Sport / Košarka | 21. 09. 2022. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća zvijezda reprezentacije BiH, Jonquel Jones je doputovala u Sydney, izbornik Lojo je izabrao 12 igračica za ovo prvenstvo koje BiH otvara (2:30) po našem vremenu u noći sa srijede na četvrtak. Prvi protivnik Portoriko.

Stariji ljubitelji košarke na ovim prostorima će odmah reći kako je muška reprezentacija ove zemlje imala svoju tradiciju, da je često znala skinuti skalp onim najboljim, pa i reprezentaciji Jugoslavije. Ipak, ženska reprezentacija je velika nepoznanica. Ovo je drugi nastup ove reprezentacije na završnoj svjetskoj smotri, ali drugi vezani, s tim da su bili i na Olimpijadi.

Na ovo prvenstvo su uskočili kao zamjena za Rusiju. U Španjolskoj su prije tri godine izgubili sve tri utakmice, baš kao i u Tokyu ali su na prošlom prvenstvu Amerike izgubile u finalu, pa to drugo mjesto svakako nije za odbaciti. Jennifer O'Neill je bitna karika, igrala je po Europi, bila u Rusiji, sad je u Brazilu.

Studirala je na Kentackyju. Isalys Quiñones je na domaćem terenu s obzirom na to da nosi dres North Gold Coast Seahwaksa, igrala je između ostalog u Francuskoj. India Pagan je u Njemačkoj (Marburg), Arella Guirantes u Mađarskoj, Mya Hollingshead zvanično još uvijek u Rusiji, Briana Jones također u Njemačkoj. Trener je Gerardo "Jerry" Batista.

"Naravno je da smo malo uzbuđeni svi, ali tu imamo nekoliko iskusnih igračica koje će pomoći ovim mlađim, da se nekako izbore sa stresom, nervozom. Ova selekcija je spoj mladosti i iskustva, ali mlade igračice sa sobom donose jako puno pozitivne prave, energije. Sada naravno to treba posložiti, napraviti selekciju koja može igrati brzo ali i koja može spuštati loptu pod koš, iako se ne možemo pohvaliti nekom visinom igračica. Imamo mlade igračice, koje debitiraju na velikim takmičenjima, pa je za očekivati dosta izgubljenih lopti, grešaka, ali se mi nastavljamo razvijati. Imamo dva važna turnira nakon ovog, želimo ponovo na Olimpijadu", rekao je Batista koji se dotakao naravno i reprezentacije BiH.

"BiH je super selekcija, izuzetno kvalitetna. Po meni imaju najbolju igračicu na turniru Jonquel Jones. Ona može pogoditi pod košem, šutirati izvana, svejedno. Nevjerojatno zaokružuje tu selekciju. Dobro je što protiv BiH igramo prvu utakmicu na turniru. Pokušat ćemo iz turnira izvući maksimum" naglasio je Batista.

Kopirati
Drag cursor here to close