Trenirao je Petrovića, Divca, Stojakovića

Adelman: Volim Jokića, on je poseban

Denver ima jedan veliki razlog zašto igra na ovaj način – Nikolu Jokića. On je drugačija vrsta igrača, on je najzabavniji igrač kojeg sam ikada gledao", rekao je Rick.
Sport / Košarka | 05. 06. 2023. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ricka Adelmana pamtimo prije svega kao trenera Portlanda. U ono vrijeme kada su Blazersi sjajnu momčad. Drexler, Porter, Duckworth, Kersey, Buck Williams, Ainge, Young i Dražan Petrović. Nikako nismo shvaćali Ricka koji je uporno Dražana držao na klupi.

Kao jednog od najboljih koje je ikad Europa, pa i ostatak svijeta gledao. Ali Adelman je imao svoju "politiku", nije previše rotirao, Blazersi su u to vrijeme bili među najboljima na Zapadu. Igrali su finale s Pistonsima pa onda s Bullsima. Rick je tako trenirao Petrovića, kasnije Divca i Peđu Stojakovića u Sacramento Kingsima. Danas kaže kako ga Denver podsjeća upravo na "njegove" Kingse. S kojim je došao fo finala Zapada. 

"Volim da gledam Denver. Tako smo igrali mi u Sacramentu. Mnogo sličnih stvari smo radili. Denver ima jedan veliki razlog zašto igra na ovaj način – Nikolu Jokića. On je drugačija vrsta igrača, on je najzabavniji igrač kojeg sam ikada gledao. Volim način kako igra, kako vodi računa o svemu. Njega je milina trenirati. Čini da sve izgleda tako lako, ali ono što radi je izuzetno teško", reći će Rick inače član Kuće slavnih od 2021. godine.

Ove godine je dobitnik priznanja za životno djelo koja se zove po velikom Chucku Dalyju, dodjeljuje je Nacionalno udruženje košarkaških trenera. Inače Rickov sin David radi kao pomoćnik Michaela Malonea u Denveru.

Kopirati
Drag cursor here to close