Nakon prve utakmice velikog finala

Jokić: Nisam uzbuđen, više sam koncentriran

"Nisam uzbuđen, više bih rekao da sam koncentriran jer znam za što je Miami sposoban. Pobijedili su neke sjajne ekipe, koje su imali bolje skorove od nas. Nismo opušteni", naglasio je Nikola.
Sport / Košarka | 02. 06. 2023. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Onako kako je igrao tijekom cijele sezone, Nikola Jokić je nastavio i u velikom finalu. Po prvi put Nuggetsi su tu, po prvi put je i Nikola. Koji je odmah ponudio triple-double, (27p, 14a, 10s), deveti u doigravanju. Nuggetsi su slavili 104:93, to je ipak na kraju najvažnije. Priznao je to nakon meča i trener Michael Malone.

"Nije ni pogledao statistiku kada je ušao u svlačionicu. Nikolu ne zanima statistika, samo mu je bitno što smo poveli 1:0. To je Nikola Jokić. Nikada ne forsira. Pokušali su ga spriječiti u postizanju poena, ali je on odlučio razigravati momčad i to je njegova igra. Uvijek igra na pravi način i svi oko njega su bolji. Uživa u asistencijama. Svi znamo da nam je Nikola potreban da bismo pobjeđivali", naglasio je Malone.

Nakon utakmice, Nikola Jokić je razgovarao sa "ekipom" iz TNT studija, u kojoj su godinama Shaquille O’Neal, Ernie Johnson, Charles Barkley, Grant Hill, Kenny Smith. Neki od njih su bili u dvorani u Denveru. Shaq i društvo su interesirale emocije, reakcije Jokića s obzirom na to da je prva utakmica u velikom finalu.

"Da budem iskren, osjećao sam uzbuđenje, ali kada je meč počeo, bila je to samo normalna utakmica. Rekao sam supruzi da ne mogu da dočekam da utakmica počne, kako bih se opet osjećao normalno".

Na pitanje O’Neala kako donosi odluke o tome hoće li asistirati, šutnuti, Jokić je odgovorio.

"Ne odlučujem ja to, već samo uzimam ono što mi utakmica daje. Eron Gordon je imao sjajnu prvu četvrtinu, dominirao je u reketu i vidio sam da tako pravimo razliku i da treba da mu dajemo loptu. Na kraju je šutirao 6/6 iz igre u prvom dijelu. Ja nikada ne jurim svoje poene, samo igram i gledam što će se dešavati".

O tome je li uzbuđen i koliko, Jokić je odgovorio u svom stilu:

"Nisam uzbuđen, više bih rekao da sam koncentriran jer znam za što je Miami sposoban. Pobijedili su neke sjajne ekipe, koje su imali bolje skorove od nas. Nismo opušteni. Ovo je bila bitna pobjeda za nas jer smo znali da je Miami pobjeđivao na startu svake serije u ovom play offu. Imamo ogromno poštovanje prema Miamiju i razmišljamo samo o tome kako da budemo što bolji."

Kopirati
Drag cursor here to close