Profesionalni ugovor

17-godišnji hrvatski biser potpisao za Joventut do 2029.

Ružiću, koji je već debitirao za prvu momčad Joventuta u španjolskom prvenstvu i Eurokupu, ovo je prvi profesionalni ugovor.
Sport / Košarka | 02. 02. 2024. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski 17-godišnji košarkaš Michael Ružić produžio je ugovor sa španjolskim prvoligašem Joventutom za dodatnih pet sezona, do 30.lipnja 2029., priopćio je klub iz katalonskog gradića Badalone

Ružiću, koji je već debitirao za prvu momčad Joventuta u španjolskom prvenstvu i Eurokupu, ovo je prvi profesionalni ugovor.

"Iskazao je spektakularni talent pa je već u prvoj sezoni bio ključan tijekom rotiranja igrača", izvijestili su crno-zeleni.

Ružić, 206 centimetara visoki krilni centar, došao je prošlo ljeto u Joventut iz Zadra. Stigao je kako bi igrao u podmlatku, ali se ozljedilo nekoliko igrača prve momčadi zbog čega je dobio priliku koju je iskoristio. Katalonski klub, u kojem igra 36-godišnji hrvatski centar Ante Tomić, naveo je kako je Ružić pokazao zrelost na terenu premda je maloljetan.

"Unatoč svojim godinama već se ravnopravno natječe", izjavio je Joventutov sportski direktor Jordi Martí. "Kada fizički ojača, moći će igrati na maksimalnoj razini. Jako je talentiran, s dobrim osnovama i razumijevanjem igre u napadu i obrani", dodao je.

Ružić je najbolju utakmicu odigrao u studenom protiv Paris Basketballa u Eurokupu kada je ubacio 17 koševa i skupio 21 valorizacijski bod. Nedavno je i protiv Hapoel Tel Aviva zabio 11 koševa ostvarivši 15 valorizacijskih bodova. Paris je vodeća, a Hapoel drugoplasirana momčad skupine A Eurkupa gdje se nalazi deset klubova. Joventut zauzima četvrto mjesto, prenosi Hina.

Ružić je tijekom igranja u Zadru zabijao u prosjeku 19,3 koša po utakmici.

"Zahvalni smo mu što je odabrao nas. Produženje njegovog ugovora je budućnost Joventuta", rekao je Martí.

Joventut, čije ime na katalonskom jeziku znači Mladost, zauzima 10. mjesto u španjolskom prvenstvu među 18 klubova. Ima 11 pobjeda i 9 poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close