Federacija

Klubovima odobren otpis dugovanja

Produžava se rok do 1. studenog 2020. godine da se sva dugovanja po osnovu doprinosa i poreza mogu po posebnom zakonu obračunati…
Sport / Flash | 14. 10. 2020. u 15:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmog dana od objave u Službenim novinama FBiH na snagu će stupiti Zakon o izmjeni Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim klubovima, kojom će do 1. studenog svim sportskim klubovima u Federaciji omogućiti djelomičan otpis glavnice duga, te otpis zateznih kamata i troškova prinudne naplate.

Potvrdio je to zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Marijan Klaić navodeći da je stupanje na snagu zakona omogućeno nakon što su ga na današnjoj sjednici usvojili zastupnici u Zastupničkom, a ranije izaslanici u Domu naroda.

''Produžava se rok do 1. studenog 2020. godine da se sva dugovanja po osnovu doprinosa i poreza mogu po posebnom zakonu obračunati i dati mogućnost da se sklopi sporazum s Poreznom upravom 60 dana od stupanja na snagu ovog Zakona. Posebnim uvjetima može se izvršiti djelomičan otpis dugovanja i oprostiti zatezne kamate'', istaknuo je Klaić uime predlagača Zakona a to su klubovi zastupnici SDA, HDZ BiH-HNS, DF i SBB.

Osvrnuo se da su se zbog pandemije koronavirusa sportski klubovi našli u nezavidnoj situaciji s obzirom na to da je većina natjecanja prekinuta i zabranjen je dolazak gledatelja na sportska natjecanja.

''Sve to ugrožava normalno funkcioniranje klubova i onemogućuje njihove prihode na koje su računali tijekom godine. U takvoj situaciji ne mogu izmirivati svoje obveze, te će im ovaj Zakon dati mogućnost da na lakši način rješavaju probleme to jest da se preorganiziraju i ispune obveze'', poručio je Klaić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close