Prva liga FBiH

Deset kola - jedanaest smjena trenera u deset klubova

S obzirom na izjednačenost natjecanja te situaciju gdje i neke druge ekipe nisu na pozicijama koje trenutačno zadovoljavaju njihove ambicije, po postojećoj praksi je i u skorije vrijeme realno očekivati nove promjene unutar trenerskog kadra.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2020. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset odigranih kola u Prvoj ligi FBiH je donijelo jedanaest promjena na trenerskoj klupi u deset klubova.

Posljednja se odnosi na razlaz Slavena iz Živinica i njihovog dosadašnjeg trenera Fuada Grbešića. Slaven je prošlog vikenda poražen u Tešnju od TOŠK-a sa 4:0, a u posljednjih pet utakmica imaju četiri poraza. “NK Slaven Živinice službeno potvrđuje raskid suradnje s trenerom Fuadom Grbešićem”, naveli su u saopćenju iz kluba.

Zvijezda iz Gradačca je smijenila Mileta Lazarevića već poslije dva kola i dovela Darija Damjanovića. Bivši bh. A reprezentativac je ekipu vodio zaključno sa 9. kolom, da bi je od 10. kola preuzeo Mato Neretljak. Zvijezda je jedina već dva puta mijenjala trenera. Gordan Mastilo poslije 3. kola više nije trener Goražda koje sad vodi Dženan Hošić. Poslije 3. kola se dogodila promjena i na klupi GOŠK-a gdje je Vuleta Trivunovića zamijenio Igor Pamić.

Dva tjedna kasnije je TOŠK smijenio šefa struke Igora Remetića, a potom je pred 7. kolo za novog trenera imenovan još jedan Mostarac, Dženan Zaimović. Bihaćko Jedinstvo umjesto Muhameda Berberovića od 7. kola vodi Damir Beća, dok je Travnik iz privatnih razloga napustio Adnan Čorbo, a na njegovo mjesto uskočio dosadašnji pomoćnik Adnan Beganović, piše Dnevni list.

Poslije 7. kola i remija sa Radnikom u Hadžićima, Vis Simm Bau se rastao sa trenerom Jasminom Džidićem, a zamijenio ga je Ajdin Mrguda koji je i uveo klub u Prvu ligu FBiH. U Igmanu iz Konjica su također zaključili da osvojenih 7 bodova u 7 kola ne zadovoljava njihove ambicije pa su se rastali sa šefom struke Fadilom Hodžićem, ali i pomoćnim trenerom Amelom Murtićem. Njihovo novi šef struke je Milomir Šešlija.

Nakon 10. kola više trener Slavena nije već spomenuti Fuad Grbešić, dok je klupu Orašja napustio Samir Smajlović iako je njegova ekipa u 10. kolu savladala Igman (2:1).

S obzirom na izjednačenost natjecanja te situaciju gdje i neke druge ekipe nisu na pozicijama koje trenutačno zadovoljavaju njihove ambicije, po postojećoj praksi je i u skorije vrijeme realno očekivati nove promjene unutar trenerskog kadra federalne prvoligaške karavane.

GOŠK otišao korak dalje

Gabelski GOŠK je otišao definitivno korak dalje u odnosu na ostale jer su osim trenera promijenili i gotovo čitavu ekipu. GOŠK je ovoga ljeta prvi složio tim i krenuo u pripreme, ali se ispostavilo da su, za vlastite visoke ambicije, loše to napravili. Poslije dolaska za trenera Igora Pamića GOŠK je doveo jednu gotovo kompletnu novu igračku garnituru jer je stiglo čak osam novih nogometaša: Vedin Kulović, Budimir Šarčević, Vladimir Oršolić, Alen Nuhanović, Kristijan Stanić, Nermin Hajdarević, Edin Murga i Mladen Kukrika. Posljednji pristigli jučer je iskusni bivši golman banjalučkog Borca, Kukrika.

Kopirati
Drag cursor here to close