Podrška za štrajk

Koalicija sindikata dala podršku sindikalistima u školstvu ŽZH

Pozivamo resorno ministarstvo i Vladu Županije Zapadnohercegovačke da sindikate uvažavaju kao partnere i otpočnu socijalni dijalog na ravnopravnoj osnovi, navodi se.
Sci-Tech / Znanost | 03. 12. 2021. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Koalicija sindikata dala podršku sindikalistima u školstvu ŽZH

''U ime Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava, izražavamo solidarnost i punu podršku u Vašim nastojanjima za obranu dostojanstva prosvjetnih radnika'', stoji u priopćenju Koalicije sindikata.

Iz ove organizacije navode kako ''obrazovanje mora biti svima dostupno i kvalitetno, a to se može ostvariti jedino kroz poboljšanje položaja i materijalnog statusa radnika i radnica u obrazovnom sustavu''.

''U trenutku kada ste morali posegnuti za svojim pravom, pravom na štrajk, kao temeljnim pravom Sindikata i članova, Vaša prava su narušena, i upravo zbog toga Vaša sindikalna borba treba biti jača i masovnija nego ikad.

Pozivamo resorno ministarstvo i Vladu Županije Zapadnohercegovačke da sindikate uvažavaju kao partnere i otpočnu socijalni dijalog na ravnopravnoj osnovi.

Koalicija za bolju zaštitu radničkih prava, i sve njene članice, 45 sindikalnih organizacija i 5 organizacija civilnog društva, izražavaju punu podršku Vašoj sindikalnoj borbi za ostvarivanje boljih prava radnika.

Jedinstveno, solidarno i zajedno za bolja radnička prava!'', poručili su iz Koalicije sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close