Facebook, Instagram, WhatsApp...

Zuckerberg u problemima: Meta sprema otkaz za 17.000 ljudi

Zbog ogromnih gubitaka dioničari su naredili Zuckerbergu da otpusti 20 posto zaposlenih u kompaniji, što čini više od 17.000 ljudi.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 10. 2022. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dioničari Mete, tvrtke Marka Zuckerberga su u panici. Njegov projekt virtualne stvarnosti pokazao se kao pravi fijasko te je tvrtka izgubila više od 650 milijardi dolara, javlja Daily Mail.

Zbog ogromnih gubitaka dioničari su naredili Zuckerbergu da otpusti 20 posto zaposlenih u kompaniji, što čini više od 17.000 ljudi.

Jedan od onih koji su otvorenim pismom kritizirali osnivača Facebooka su dioničari Altimeter Capital Management. Poručili su kako ih je zabrinulo iznenadno okretanje virtualnoj stvarnosti te zbog toga tvrtka 'krvari' novac.

Meta je potrošila milijune dolara kako bi zaposlila ljude za svoju 'Metaverse'. Otpuštanjem ovolike količine ljudi tvrtka bi na godišnjoj bazi osigurala 40 milijardi dolara. Uz to, potrebno je smanjiti i ulaganja u 'Metaverse' s postojećih 10 milijardi dolara na 5 milijardi dolara, javljaju tech portali.

''Meta mora ponovno izgraditi povjerenje s investitorima, radnicima, ali i zajednicom kako bi privukli, inspirirali i zadržali najbolje ljude na svijetu'', rekao je direktor Altimetra, Brad Gerstner.

Prema najnovijim podacima Bloomberga, Zuckerberg je u prošlom kvartalu izgubio 11 milijardi dolara zbog 'Metaverse'. Ukupno je u proteklih 13 mjeseci ostao bez vrtoglavih 100 milijardi dolara.

Zuckerbergova trenutna vrijednost procjenjuje se na 38.1 milijardu dolara. Brojka se čini pomalo nestvarnim s obzirom na to da je u rujnu prošle godine vrijedio 142 milijarde dolara. Bloomberg tvrdi kako je, uz mnoge druge milijardere, Zuckerberg zabilježio najveće gubitke.

Kopirati
Drag cursor here to close