Mobitel u krevetu

Zašto nije dobro imati mobitel u krevetu?

Mobiteli koji se pune tijekom noći najčešće budu blizu glave, na noćnom ormariću ili u samom krevetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 04. 2021. u 18:34 Piše: Bljesak.info/M.C.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi prije nego što pođu spavati uključe mobitele na punjenje. Mobiteli koji se pune tijekom noći najčešće budu blizu glave, na noćnom ormariću ili u samom krevetu.

No, ovo je jedna od najgori stvari koje možete uraditi. Punjenje mobitela tijekom noći nikako nije dobro za vaš uređaj, ali ni za vas.

Mobitel ispod jastuka

Punjenjem mobitela tijekom noći riskirate pojavu više tehničkih pogrešaka na uređaju. Kada se mobitel puni, stvara se toplina. Ta se toplina akumulira kada se mobitel zavuče ispod jorgana ili jastuka. To može dovesti do pregrijavanja mobitela.

Pregrijavanje mobitela može oštetiti funkcije uređaja, a može se smanjiti vijek trajanja baterije. Mnogi uređaji kada se pregriju se sami isključe, ali smo svjedoci da je pregrijavanje mobitela znalo prouzročiti i požar.

Mobitel kao partner u krevetu

Prema studiji Sveučilišta Koblenz-Landau, svaka četvrta mlada osoba ima mobitel ispod jastuka. Međutim, mobitel nije dobro imati u krevetu jer može prouzročiti zdravstvene probleme poput poremećaja spavanja.

Čak i prije spavanja, korištenje mobitela bi trebalo izbaciti ili smanjiti na minimum. Američki istraživači su otkrili da korištenje mobitela smanjuje kvalitetu sna.

Zato bi najbolje bilo krevet ili spavaću sobu proglasiti slobodnom zonom bez mobitela.

Kopirati
Drag cursor here to close