... kaplje mi po prozoru

Vremenske čarolije Hercegovine: Mostar uživo - Zrak umjerene kvalitete, kiša, pljuskovi i grmljavina

Sci-Tech / Tehnologija | 06. 01. 2024. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima FHMZ-a indeks kvalitete zraka u 07:00 sati iznosio je u Mostaru 81, što pokazuje da je zrak umjerene kvalitete, a na Ivan Sedlu 49, što pokazuje da je zrak dobre kvalitete, priopćio je Operativni centar civilne zaštite HNŽ.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Ponegdje na jugu, uz kišu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, a u ostatku zemlje slab do umjeren, uglavnom istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stupnjeva.

Prognoza vremena za naredne dane:

U nedjelju, 7. siječnja 2024., oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tijekom noći postupno i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna u Krajini od 2 do 6, u ostatku Bosne do 10, a u Hercegovini do 16 stupnjeva.

U ponedjeljak, 8. siječnja 2024., pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od -5 do 2, a u Hercegovini od 6 do 12 stupnjeva.

U utorak, 9. siječnja 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od -10 do -5, na jugu do 4, a dnevna od -7 do -1, na jugu do 8 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close