Uz ogromnu zaradu

Virtualni Pokemoni oborili rekord i potvrdili svoju popularnost tri godine nakon izlaska

Treba odati priznanje autorima igre koji su do sad, procjenjuje se, zaradili više od 2,6 milijardi dolara zahvaljujući tim virtualnim čudovištima.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 08. 2019. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se u srpnju 2016. na tržištu pojavila mobilna igra Pokemon Go, koja je uspješno spojila proširenu stvarnost i igranje na mobilnim telefonima, nije joj dugo trebalo da postane hit.

Milijuni ljudi diljem svijeta šetali su po svojim gradovima u potrazi za virtualnim Pokemonima i drugim igračima s kojima mogu odmjeriti snage. Iako danas više nema "Pokemon Go ludnice" kakva je vladala prije dvije godine, milijuni i dalje igraju igru i traže svoje Pokemone.

Koliko je Pokemon Go još uvijek popularna igra za mobilne uređaje najbolje govori činjenica da je sama igra do sad preuzeta milijardu puta. Polovica tih preuzimanja dogodila se u prva dva mjeseca otkako se pojavila na tržištu.

No, to ne znači da je u svijetu aktivno milijardu igrača. Neki su instalirali igru samo kako bi vidjeli zbog čega se podigla tolika buka, drugi su instalirali igru na nekoliko različitih uređaja, treći pak nekoliko puta preuzimali i brisali igru zbog problema s uređajima, javlja Zimo.co.

Ipak, treba odati priznanje autorima igre koji su do sad, procjenjuje se, zaradili više od 2,6 milijardi dolara zahvaljujući tim virtualnim čudovištima, a čini se kako ne namjeravaju tako skoro stati s daljnjim razvijanjem igre i dodatnog sadržaja.

Da je Pokemon Go bio pun pogodak pokazuje i činjenica kako su nakon njegovog pojavljivanja na tržištu i druge tvrtke lansirale svoje mobilne igre u proširenoj stvarnosti. Posljednja u nizu igrača stavlja u ulogu čarobnjaka u svijetu Harrya Pottera.

Kopirati
Drag cursor here to close