Implozija

Utvrđena velika laž u istrazi nesreće podmornice Titan: "Sve je izmišljeno"

Neubauer je rekao da njegov tim “nije pronašao nikakve dokaze” da su Titanovi putnici bili svjesni neposredne implozije ili svoje sudbine.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 06. 2024. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U lipnju prošle godine u imploziji privatne podmornice Titan, koja se spuštala do olupine Titanica, poginulo je svih petero putnika, koji su, prema navodima, stradali u djeliću sekunde.

Internetom je kružio navodni transkript komunikacije između podmornice i matičnog broda. Transkript je sugerirao da su putnici bili svjesni nadolazeće implozije. No, šef tima američke savezne vlade koji istražuje katastrofu rekao je da je cijeli prijepis fikcija, piše New York Times.

“Uvjeren sam da je riječ o lažnom prijepisu. Sve je izmišljeno”, rekao je kapetan Jason D. Neubauer, umirovljeni član američke obalne straže, koja je pokrenula istragu o imploziji prošlog lipnja, i predsjednik istražnog odbora Marine Corps.

“Netko je to učinio dovoljno uvjerljivo”, tvrdi.

Transkript koji je kružio internetom sugerirao je da su putnici podmornice bili svjesni brojnih alarma koji su se aktivirali u plovilu te da su o tome pravovremeno obavijestili i svoj matični brod.

U međuvremenu su, saznaje se, američki istražitelji dobili i zapise o stvarnim komunikacijama između podmornice i matičnog broda Polar Prince. No, te informacije ostale su neobjavljeni dio istrage.

Neubauer je rekao da njegov tim “nije pronašao nikakve dokaze” da su Titanovi putnici bili svjesni neposredne implozije ili svoje sudbine.

Neubauer je dodao da je istraga o imploziji Titana bila jedna od najsloženijih koje je odradio kroz desetljeća rada te da bi konačni izvještaj o nesreći mogao biti gotov u sljedeće dvije do tri godine zbog "brojnih komplikacija".

Kopirati
Drag cursor here to close