Upravljanje sadržajem

Senatski odbor traži svjedočenje šefova Facebooka i Twittera

Odbor u kojem republikanci imaju većinu glasao je da se izda 'subpoena' za Marka Zuckerberga i Jacka Dorseya. Datum saslušanja nije utvrđen.
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 10. 2020. u 07:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za pravosuđe američkog Senata u četvrtak je glasao da se prisili šefove Facebooka i Twittera da svjedoče o tome kako se upravlja kontroverznim sadržajima na njihovim platformama.

Taj odbor u kojem republikanci imaju većinu glasao je da se izda 'subpoena' za Marka Zuckerberga i Jacka Dorseya. Datum saslušanja nije utvrđen.

Republikanski senator Ted Cruz, član odbora, tvitao je da se šefove velikih tehnoloških kompanija "treba smatrati odgovornima za miješanje u izbore".

Oni su već ranije satima svjedočili pred zastupnicima Kongresa.

Republikanci ih optužuju da onemogućavaju konzervativna stajališta, što kompanije niječu.

Optužbe su se pojačale prošli tjedan nakon što su Facebook i Twitter ograničili širenje neprovjerenog članka iz New York Posta o demokratskom predsjedničkom kandidatu Joeu Bidenu.

Izvješće tog lista temelji se na elektronskoj pošti koja je navodno pronađena na prijenosnom računalu koje je Bidenov sin Hunter zaboravio a sugeriraju da je Joe Biden iskoristio svoj položaj kada je bio potpredsjednik SAD-a kako bi se njegov sin obogatio.

Trump i neki visokopozicionirani konzervativci napali su Twitter optužujući ga da pokušava braniti Bidena koji je zanijekao bilo kakav prijestup.

Drugi su mediji pak doveli u pitanje autentičnost sadržaja na laptopu.

Kopirati
Drag cursor here to close