Razvalili!

Poslušajte zvukove Windowsa i zvonjavu iPhonea u a cappella izvedbi

Ako zatvorite oči i slušate njihove izvedbe, teško ćete ih moći razlikovati od zvukova koje svakodnevno čujemo na računalima i iPhoneu.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 02. 2021. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici računala koja rade na Windowsima i Appleovih mobilnih uređaja vjerojatno i u snu mogu prepoznate određene zvukove s kojima se svakodnevno susreću radom na PC-u ili korištenjem iPhonea.

Ono što vjerojatno nitko nikada nije pomislio jest da gotovo identični zvukovi mogu nastati samo - pjevanjem, tj. a cappella pjevanjem.

Da je nešto tako zaista moguće, pokazao je a cappella sastav iz Južne Koreje Maytree.

Video: MayTree

Oni su na svojim službenim kanalima na online platformama prvo krajem prošlog mjeseca objavili kratki videozapis u kojem su reproducirali zvukove računala koja pokreću Windowsi.

Njihova je interpretacija zaista nevjerojatna te su fantastično skinuli zvukove pokretanja i gašenja Windowsa, postavljanja i vađenja USB-a iz računala te brisanja datoteka iz Recycle bina.

Ako pogledate ovaj kratki video i zatvorite oči, teško je da ćete razlikovati njihovu interpretaciju Windowsa od zvukova koji dolaze s računala.

Nedugo nakon Microsofta, ekipa je odlučila objaviti video u kojem, jednako uspješno, imitiraju i zvukove s Appleova iPhonea.

Video: MayTree

Videozapis traje nešto više od minute i u njemu možete čuti različite melodije kakve korisnici iPhonea najčešće koriste kao zvonjavu, ali i zvuk spajanja iPhonea na punjač te zvuk zaključavanja.

Svakako pogledajte i ostale videozapise na njihovom kanalu na YouTubeu na kojem su, među inim, skinuli i zvukove iz Super Marija, javlja Zimo.

Kopirati
Drag cursor here to close