Centar za tehničku kulturu Mostar

Ovo su najbolje ideje za budućnost grada Mostara

Pobjednički Tim Adictad osmislio je pametni kiosk/terminal koji nudi besplatan WiFi za građane, digitalizira rute, te prikazuje digitalne oglase.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 11. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među sedam timova na 24-satnom hackathonu u SPARKU na Festivalu inovacija sudjelovala su dva tima mentora Centra za tehničku kulturu Mostar.

Današnji mentori Centra, nekadašnji polaznici, a među njima i jedan dugogodišnji profesor robotike u CTK, dokazali su da Mostar ima budućnost u koju vrijedi ulagati.

Svojim inovativnim idejama za budućnost grada Mostara zauzeli su tron, odnosno Tim Adictad, kojeg su činili Luka Vučina i Marin Bevanda osvojio je prvo mjesto, dok je Tim Cult, u kojemu su nastupili Dominik Ćorić i Goran Miličević, osvojio treće mjesto.

Foto: PR / Tim Cult osvojio je treće mjesto

Pobjednički Tim Adictad osmislio je pametni kiosk/terminal koji nudi besplatan WiFi za građane, digitalizira rute, te prikazuje digitalne oglase.

''Prvo mjesto na ovakvom natjecanju samo je jedan od niza uspjeha Luke i Marina. Ovi mladi inovatori krenuli su od malih nogu na radionice Centra za tehničku kulturu, gdje su uz stručne profesore naučili praktične vještine iz elektronike, robotike i informatike, što danas otvoreno i s ponosom svjedoče'', ističu iz CTK Mostar.

Najmlađi su poduzetnici i osnivači vlastite tvrtke Amplius electronics, a uz to i nastavnici elektronike i informatike u Centru za tehničku kulturu Mostar.

"Tim Cult razvio je prototip inovativne mobilne aplikacije koja pretvara grad u pametan grad. Smatramo da je samo onaj grad koji vodi računa o interesima i željama svojih građana Pametan grad! Razvijanje prototipa aplikacije je trajalo 24 sata i osjećali smo se jako uzbuđeno, umorno i sretno! Atmosfera je bila napeta, ali ta neispavana 24 sata su se definitivno isplatila", rekao je Dominik Ćorić, jedan od prvih polaznika Centra za tehničku kulturu Mostar, a danas aktivni inovator i suradnik Centra koji je ovu ideju razvijao sa svojim i dugogodišnjim profesorom robotike iz CTK, Goranom Miličevićem.

Foto: PR / Sudionici Festivala inovacija (kliknite za veću fotografiju)

Ovakav rezultat na Festivalu inovacija je veliki pokazatelj kolika je vrijednost Centra za tehničku kulturu u gradu u Hercegovini, te kako se na ovom prostoru kriju veliki stručnjaci, u koje vrijedi ulagati.

Stoga Centar za tehničku kulturu Mostar, povodom svog 10. rođendana, otvara svoja vrata djeci iz Mostara i okolice u puno širem i inovativnijem prostoru, sa 19 različitih radionica baziranih na STE(A)M disciplinama.

Prijave na sve radionice CTK su u tijeku, a o danima otvorenih vrata u Centru za tehničku kulturu Mostar te koje će sve mogućnosti biti pružene djeci, mladima, a i odraslima u gradu na Neretvi pročitajte uskoro!

Kopirati
Drag cursor here to close