First Person View

VIDEO | Otkrijte nevjerojatan pogled iz prvog lica na most u Počitelju

Sci-Tech / Tehnologija | 07. 01. 2024. u 14:55 Bljesak.info
Prelazak/let iznad mosta Pocitelj FPV dronom

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnjeg video snimka unutaršnjosti mosta, Edin Rahić je na svom YouTube profilu podijelio FPV video snimljen dronom (pogled iz prvog lica) mosta u Počitelju.

Most Počitelj, visok preko 100 metara i dug gotovo jedan kilometar, smatra se jednim od najviših i najkompleksnijih objekata u regiji unutar Koridora 5C. Projekt obuhvaća premošćivanje magistralne ceste M-17, rijeke Neretve i željezničke pruge Sarajevo - Ploče.

Podsjetimo, grandiozni most Počitelj, zajedno s dionicom autoceste Počitelj – Zvirovići na Koridoru 5C, bit će otvoren prije ljetne sezone, potvrdili su iz JP "Autoceste FBiH" početkom godine za Avaz.

Unatoč nedostacima uočenim prije četiri mjeseca na jednom od spojnica mosta Počitelj, koji su trenutačno u procesu rješavanja, očekuje se brzo otklanjanje problema, gdje su Autoceste FBiH angažirale slovensku projektantsku tvrtku "Ponting" koja je dostavila tehničko rješenje.

Troškove ispravaka snosit će izvođači radova - Azvirt LLC (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (oba iz Kine) uz HERING kao podizvođača.

Izgradnja mosta Počitelj financira se putem Ugovora o zajmu s Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima EU putem Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF). Ukupna vrijednost radova iznosi 28.114.889 eura bez PDV-a.

FPV (First Person View) je tehnologija koja omogućava pilotu drona da vidi snimku iz kamere na dronu u stvarnom vremenu putem posebnih naočala ili drugih uređaja. Ovaj pristup omogućava pilotu osjećaj kao da se nalazi unutar samog drona, pružajući jedinstveno iskustvo istraživanja i snimanja.

Kopirati
Drag cursor here to close