Procurilo

Nokia 9 sa senzorom otisaka prstiju ispod zaslona

Roland Quandt navodi kako će idući flagship tvrtke HMD Global doći sa senzorom otisaka prstiju ispod zaslona, Snapdragon 845 SoC-om i poboljšanom kamerom te će najvjerojatnije biti poznat kao Nokia 9.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 06. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati leaker Roland Quandt putem internetske stranice WinFuture donosi informacije o novom flagshipu finske tvrtke HMD Global. Riječ je o svojevrsnom nasljedniku aktualnog Nokia 8 Sirocco telefona, a povezuje se s više raznih kodnih imena kao što su A1P, AOP, A1 Plus i A1 Plus Euro (najvjerojatnije europska inačica telefona).

Također, postoji mogućnost da će uređaj dobiti ime Nokia 9. Za razliku od Sirocco novi pametni telefon (Nokia 9) umjesto Snapdragon 835 čipa donosi novi Snapdragon 845, a velika novost je navodno i senzor otisaka prstiju smješten ispod zaslona (u ovom slučaju P-OLED zaslonu tvrtke LG) i koji će biti dosta sličan onome koji se nalazi u pametnom telefonu vivo X21 UD, piše Bug.hr.

Quandt ističe i probleme s navedenim senzorom otisaka prstiju s kojima se u konačnici uspješno suočila tvrtka FIH Mobile (ona će proizvesti ovaj telefon za HMD Global). HMD Global je također rješavao i određen broj problema koji su nastali s fotografskom komponentom ovog uređaja koja bi trebala donijeti poboljšanja u odnosu na prethodne generacije.

Službeno predstavljanje očekuje se u kolovozu ili rujnu.

Kopirati
Drag cursor here to close