Pogledajte gore

Misteriozni rojevi dronova pojavljuju se na nebu, a nitko ne zna otkud dolaze

Zabrinjava što o dronovima nemaju pojma ni u Federalnoj administraciji za zrakoplovstvo, dok su iz Američkog zrakoplovstva i vojske rekli da dronovi nisu u njihovom vlasništvu.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 12. 2019. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici u američkoj saveznoj državi Colorado u posljednje vrijeme sa zabrinutošću promatraju noćno nebo. Naime, na nebu iznad sjeveroistočnog dijela Colorada, ali i Nebraske, uočeni su misteriozni dronovi koji se pojavljuju u rojevima. Obično se pojavljuju na nebu u večernjim satima i jednako tako misteriozno nestaju.

Pojedini dronovi imaju promjer i do 180 centimetara, a u roju ih se nađe i do 30. Oni koji su ih uočili i promatrali ističu kako dronovi lete u točno određenom uzorku, kao da pretražuju područje po kvadrantima, javlja Zimo.

Kako je za Business Insider rekao šerif Thomas Elliott iz okruga Phillips, dronovi se pojavljuju svaku večer tijekom proteklih tjedan dana. Barem 17 dronova pojavljuje se oko 19 sati i jednako tako nestaju oko 22 sata, a cijelo vrijeme se zadržavaju na visini od 80 do 100 metara.

Zabrinjava što o dronovima nemaju pojma ni u Federalnoj administraciji za zrakoplovstvo, dok su iz Američkog zrakoplovstva i vojske rekli da dronovi nisu u njihovom vlasništvu.

Kako vlasti još nisu utvrdile o čijim je dronovima riječ, javile su se različite teorije. Tako stanovnici nagađaju kako dronovi možda pripadaju obližnoj kompaniji koja proizvodi takve leteće naprave. No, za sad se oni o tome nisu izjasnili.

Zanimljivo da su iz ureda šerifa zamolili stanovnike da ne pokušavaju pucati na dronove kako ne bi izazvali veću nesreću ili požar, ako dron padne na kuću ili naseljeno područje. Za sad nema pokazatelja da su misteriozni dronovi "zlonamjerni" pa dok se ne pokaže drugačije, najbolje ih je pustiti na miru.

Kopirati
Drag cursor here to close