Tehnološki brandovi

Microsoft je kao brand sada vrjedniji od Googlea

Na ljestvici 20 najvrijednijih tehnoloških brandova koju je objavio BrandZ Microsoft je preskočio Google te se nalazi na drugom mjestu te ljestvice.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 08. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Microsoft

BrandZ je objavio novu ljestvicu koja se bavi najvrijednijim tehnološkim brandovima na svijetu.

Čelnu poziciju na ljestvici 20 najvrijednijih tehnoloških brandova zauzima Apple, dok je iznenađenje drugo mjesto koje sada zauzima Microsoft, dok je Google pao na treće mjesto.

U BrandZ-u ističu da su brandovi kao što su Apple, Microsoft, Google, Tencent i Facebook izuzetno otporni na trenutačne negativne trendove na tržištu povezane s pandemijom koronavirusa te pokazuju sporiji ali sigurni rast prihoda i dobiti.

Međutim, spomenuti brandovi Google, Tencent i Facebook bilježe negativne rezultate na području oglašavanja (smanjenje ulaganja u oglašavanje tijekom pandemije), javlja Bug.

Na ljestvici se nalazi ukupno 14 američkih brandova (Apple, Microsoft, Google, Facebook, IBM, Instagram, Accenture, Intel, Adobe, Salesforce, LinkedIn, Oracle, Cisco i Dell Technologies), 4 kineska brenda (Tencent, Huawei, Xiaomi i Badu), 1 južnokorejski brand (Samsung) te 1 njemački brand (SAP).

Osim ove ljestvice 20 najvrijednijih tehnoloških brandova postoji i BrandZ ljestvica 100 najvrijednijih brandova iz svih mogućih grana industrije.

Ovdje je na prvom mjestu Amazon, Apple je drugi, dok je Microsoft treći.

Kopirati
Drag cursor here to close