Službena potvrda

Microsoft bi do sredine rujna mogao preuzeti TikTok

Microsoft bi mogao spasiti TikTok u SAD-u - imaju rok do sredine rujna za preuzimanje dijela aplikacije koji se odnosi na SAD.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 08. 2020. u 11:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je još prošli tjedan Trump govorio o zabrani popularne aplikacije TikTok u SAD-u, nakon razgovora s prvim čovjekom Microsofta promijenio je mišljenje te bi na kraju TikTok mogao pasti u ruke Amerikanaca. Kompanija koja stoji iza TikToka, kineski ByteDance, sada ima rok od 45 dana tijekom kojih bi trebala postići dogovor s Microsoftom oko preuzimanja dijela TikToka koji se odnosi na SAD, ali i na Kanadu, Australiju i Novi Zeland.

Trenutačno nisu poznati detalji o vrijednosti potencijalne akvizicije, no nije teško zaključiti da su u igri milijarde dolara.

Nakon razgovora izvršnog direktora Microsofta Satye Nadelle s Trumpom, iz te su kompanije pozvali i druge američke tvrtke na suradnju i kupovinu manjinskih udjela u TikToku.

Kada je Trump počeo govoriti o zabrani, brojni američki korisnici TikToka (ponajviše mladi) bili su zabrinuti jer bi izgubili pristup omiljenoj aplikaciji, no Microsoftovo preuzimanje riješilo bi taj problem.

Korisnici bi i dalje imali ista iskustva TikToka koja vole i trenutačno koriste, dok bi Trump i ostali trebali biti zadovoljni jer bi korisnici napokon dobili i "prvoklasnu sigurnost, privatnost i digitalnu zaštitu", objavili su iz Microsofta. Iz te kompanije dodaju kako će se pobrinuti da svi privatni podaci američkih korisnika TikToka prenesu na servere u SAD-u te da ostanu na njima, javlja Zimo.

Nakon toga pobrinut će se da se izbrišu svi podaci koji se nalaze backupirani na serverima izvan SAD-a, iako je glasnogovornik TikToka za CNBC rekao kako su podaci o američkim korisnicima pohranjeni u SAD-u.

S potencijalnom akvizicijom TikToka Microsoft bi preko noći postao jak igrač na tržištu društvenih mreža u SAD-u i konkurent na tom tržištu kompanijama poput Facebooka (u čiji su udio uložili dok je Fejs još bio privatna kompanija), Twittera i Snapchata.

Sada slijedi vrijeme pregovora Microsofta i ByteDancea o uvjetima prodaje dijela TikToka koji se odnosi na SAD-a, a tog vremena nema puno jer moraju postići dogovor do 15. rujna. Ako do dogovora ne dođe, očekuje se da će Trump zabraniti TikTok u SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close