Nove tehnologije

Huawei se predstavio na mostarskom Sajmu gospodarstva

Huawei je posjetiteljima predstavio i Smart power Huawei produkte za solarne elektrane.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 05. 2023. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalna tehnološka kompanija Huawei predstavila je u srijedu na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru svoje najnovije inovacije i tehnologije.

Istaknuli su kako je Huawei prethodnih desetljeća uložio značajne napore u razvoj 5G mreže - nova generacija mobilne mreže koja će potaknuti inovacije i transformirati način na koji se živi i radi te kako je 5G tehnologija budućnosti koja će unijeti revolucionarne promjene u gospodarstvu i industriji.

Iako je u urbanim sredinama širom svijeta već omogućeno korištenje 5G mreže, iz kompanije Huawei naglašavaju kako se ne smije stati s inovacijama u tehnologiji.

Industrija je u procesu digitalizacije, a brojne slabije razvijene regije tek očekuju sve koristi od 5G tehnologije. Taj se cilj može postići jedino ako cijela ICT industrija zajedno krene u rješavanje tog problema, poručili su.

Foto: Fena / Huawei se predstavio na Mostarskom sajmu gospodarstva

''Omogućujemo izgradnju bolje povezanog, inteligentnog svijeta, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živimo u Huawei kompaniji. Pokreće nas vizija povezanog svijeta, a kako bismo to ostvarili kontinuirano investiramo u istraživanje i razvoj ne bi li bolje razumjeli načine na koje korisnici komuniciraju i povezuju se s tehnologijom - izjavio je Xu Kun, generalni direktor Huawei Technologies Bosna i Hercegovina.

Brži prijenos podataka, poslovanje u oblaku za poduzeća, mobilne privatne mreže, pasivni IoT, te integrirani senzori i komunikacija brzo će se razvijati zahvaljujući napredovanju 5G.

''Od našeg ulaska na tržište Bosne i Hercegovine, kompanija Huawei dijelila je svoju tehnologiju, znanje i iskustvo s lokalnim telekom operaterima i drugim partnerima u svrhu podrške razvoja mreže visoke kvalitete, te samim time pomagala u pružanju najboljeg korisničkog iskustva za građane Bosne i Hercegovine'', kazao je direktor Odjela za odnose sa javnošću i komunikacije Huawei BiH Zećir Kasumić.

Dodao je kako su se pored navedenog fokusirali na ulaganje u razvijanje mladih lokalnih talenata u IKT industriji te kako se trude zajedno sa svojim partnerima doprinijeti razvoju društva u potpunosti.

''Dolaskom novih tehnologija, mnogobrojni su primjeri unapređenja u raznim područjima gospodarstva. Napredak je vidljiv u boljoj zaštiti i upravljanju infrastrukture kroz razne industrije, sektoru logistike, te stabilnijem javnom prijevozu, kao i u medicini. Postavili smo si misiju da pomičemo granice onoga za što su tehnologija i inovacije trenutno sposobni'', kazao je Kasumić.

Naglasio je kako Huawei ogroman značaj ulaže u inovacije te kako imaju preko 10 000 patenata.

Foto: Fena / Huawei se predstavio na Mostarskom sajmu gospodarstva

''Ogromno ulaganje u razvoj i istraživanje razlog je zašto Huawei i dalje bilježi rast u poslovanju. U tu svrhu u proteklom desetljeću uloženo je preko 100 milijardi dolara'', kazao je Kasumić.

Huawei je posjetiteljima predstavio i Smart power Huawei produkte za solarne elektrane.

''Koriste se isključivo za gradnju solarnih elektrana i opskrbu električnom energijom kućanstava, industrije i velikih solarnih elektrana'', kazao je Dejan Balać, direktor prodaje SKE-Solar, partnerske kompanije Huawei.

Globalna tehnološka kompanija Huawei sa svojim proizvodima i uslugama prisutan je u više od 170 zemalja, a njima se koristi trećina svjetske populacije. Huawei globalna mreža izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru posjetitelji mogu saznati više o tehnološkim inovacijama koje Huawei nudi, a održat će se i nekoliko predavanja za posjetitelje kako bi im pružio dodatne informacije o svojim proizvodima i uslugama.

Kopirati
Drag cursor here to close