Solarni paneli

Radionica ''Put ka uštedama'' u organizaciji UniCredit Bank na Mostarskom sajmu

UniCredit Bank će svoj štand na Sajmu gospodarstva u Mostaru iskoristiti u svrhu promocije energetski efikasnih i ekoloških rješenja kompanija Eurosolar (2-3.5.2023.) i KimTec d.o.o. Vitez (5-6.5.2023.).
Gospodarstvo / Flash | 03. 05. 2023. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Solarni paneli su na vrhu liste najpopularnijih alternativnih izvora energije koji se mogu koristiti kako u domaćinstvu, tako i u poslovnim prostorima i zgradama. Osim što ima pozitivan utjecaj na okoliš i doprinosi zdravijoj budućnosti, solarna energija može u velikoj mjeri pomoći da se s vremenom smanje troškovi energije i upotreba konvencionalne energije, zbog čega se mnoga domaćinstva i korporacije odlučuju na ugradnju solarnih panela kako bi proizveli vlastitu čistu i obnovljivu električnu energiju.

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, koji se održava od 2.5. do 6.5.2023. godine, UniCredit Bank će svoj štand iskoristiti u svrhu promocije energetski efikasnih i ekoloških rješenja kompanija Eurosolar (2-3.5.2023.) i KimTec d.o.o. Vitez (5-6.5.2023.). Eurosolar (članica Hifa Oil grupacije) i KimTec (dio M SAN Grupe), jedni su od vodećih distributera opreme za izgradnju solarnih elektrana. Eurosolar dodatno nudi usluge projektovanja i izgradnje solarnih elektrana po sistemu ''ključ u ruke'', dok KimTec u svojoj ponudi, pored solarne opreme, ima i električna bicikla te električne romobile koji nude povoljan, energetski prijevoz bez štetnih emisija.

Osim toga, u četvrtak, 4.5.2023. godine, svi posjetitelji će biti u prilici upoznati se sa specijalnim uvjetima finansiranja UniCredit Bank, namijenjenih prelasku na obnovljive izvore energije - solarnu energiju za fizička lica, kupovinu i leasing vozila na električni pogon, kao i hibridna vozila za fizička i pravna lica. Isti dan, u dvorani 1 na prizemlju s početkom u 11 časova, održat će se druga po redu panel sesija pod nazivom ''Solarna energija – Put ka uštedama'', s ciljem upoznavanja pravnih lica o potencijalu solarne energije, prednostima, izazovima i preprekama pri prelasku na solarnu energiju, kao i mogućnostima finansiranja projekata solarnih elektrana od strane banke. Prijave za učešće moguće je slati na e-mail adresu UniCredit Press Office-a: [email protected]

Kroz najbolje prakse iz Europe te inovativne proizvode i usluge kojima doprinosi izgradnji održive budućnosti i boljeg okruženja za zajednice u kojima posluje, UniCredit Bank je u potpunosti spremna pružiti snažnu podršku klijentima za prelazak na zelenu energiju. Učešćem na međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, unazad nekoliko godina, UniCredit Bank je pružila priliku mladim poduzetnicima, društvenim biznisima i kompanijama da predstave svoje proizvode i usluge i ostvare kontakte s drugim poslovnim subjektima, što je značajno unaprijedilo njihov daljnji rad i poslovanje

Kopirati
Drag cursor here to close