Zanimljiva ideja

Huawei razvija mobitel sa senzorom otiska prsta preko cijelog ekrana

Što se tiče komercijalne dostupnosti Huawei je izjavio da je ova tehnologija još uvijek više generacija udaljena.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 08. 2020. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Huawei je prošli tjedan potvrdio da radi na pametnom telefonu koji će imati senzor otiska prsta unutar cijele površine ekrana.

Ovakav senzor otiska prsta omogućit će korisniku da otključa uređaj dodirom na bilo koji dio ekrana. Sada je kompanija objavila da će se na ovom smartfonu naći još jedna zanimljiva tehnologija, a to je selfie kamera skrivena ispod zaslona.

Integracija senzora otiska prsta ispod cijele površine ekrana čini izradu ovog uređaja znatno kompliciranijom od standardnih rješenja zato jer je potrebno dodati veliki broj senzora ispod ekrana da bi ova stvar funkcionirala.

Već je potvrđeno da više smartfon kompanija radi na uređajima sa kamerom ispod zaslona, no čini se da za sada Huawei jedini pokušava kombinirati ovu tehnologiju sa senzorom otiska prsta ispod cijele površine zaslona.

S obzirom da bi za otključavanje otiskom prsta na ovakvim ekranima trebalo više energije, kompanija Huawei planira u ovu tehnologiju dodati i tzv. “strojno učenje” – na taj način će se osigurati da svijetli samo dio ekrana koji se dodiruje umjesto njegove čitave površine, piše Računalo.com.

Što se tiče komercijalne dostupnosti Huawei je izjavio da je ova tehnologija još uvijek više generacija udaljena. To znači da je nećemo vidjeti na Mate 40 seriji, čak možda ni na nekom flagship smartfonu u 2021. godini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close