Stižu novotarije

Google Photos dobiva ručno tagiranje lica i filtriranje nedavno postavljenog sadržaja

Korisnike Googleovog Photos uskoro očekuju novosti koje je putem Twitter profila najavio voditelj Photos servisa, David Leab.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 07. 2019. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici Googleovog servisa za pohranu, obradu i dijeljenje fotografija Google Photos, uskoro mogu očekivati novosti što se tiče samog servisa.

Voditelj projekta razvoja servisa, David Leab, naveo je planirane novine na Twitteru te od korisnika zatražio mišljenje i povratnu informaciju.

Među novostima koje se spominju je i mogućnost ručnog upravljanja procesom tagiranja osoba odnosno njihovih lica što dosad nije bilo moguće, a dodala bi se i dugo tražena opcija "Recent Uploads" koja će na jednom mjestu okupiti nedavno uploadan sadržaj (opcija već postoji u web inačici, a uskoro će biti dostupna i inačici za mobilne uređaje odnosno u Photos aplikaciji), javlja Bug.hr.

Također, u svim inačicama trebala bi biti dostupna opcija promjene datuma na fotografijama, što dosad nije bilo prisutno na Android uređajima. Trebala bi biti dodana mogućnost brisanja fotografije iz Photos servisa kada se ona pregledava u albumu (zasad ju je u albumu moguće samo ukloniti ne i obrisati) te označavanje fotografija u albumu koji se dijeli s drugim korisnicima.

Najavljena je i mogućnost isključivanja sinkronizacije snimki zaslona na pametnim telefonima tvrtke Samsung.

Leab je najavio kako će njegov tim uzeti u obzir i neke prijedloge koje su putem Twittera dali i sami korisnici no nije htio obećati da će te opcije zaista jednom biti implementirane u servis.

Neki od prijedloga korisnika su automatsko brisanju duplih fotografija, dodavanje tagova s geolokacijskim informacijama za pojedinu fotografiju, prikaz informacija o fotografijama o prezentacijskom načinu rada te mogućnost automatskog brisanja loše snimljenih fotografija (s nekim očitim problemima kao što je zamućenje i loše osvjetljenje).

Kopirati
Drag cursor here to close