Za putnike

Google karte trošit će manje baterije

Prema novim najavama iz Googlea, ako ekran s kartama nije stalno aktivan, štedi se i baterija uređaja, što će uvelike pomoći vozačima.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 02. 2024. u 17:03 Z. D. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su iz Googlea najavili unapređenja vezana uz navigaciju na njihovim kartama prije godinu dana, uključujući tzv. pregledne upute, ta mogućnost do nedavno nije bila dostupna svima.

Prema informacijama tehnoloških medija, najnovijom nadogradnjom sada je moguće aktivirati ovu opciju koja ne samo da poboljšava navigaciju, već također omogućuje sigurniju vožnju i smanjuje potrošnju baterije.

Pregledna navigacija donosi dva značajna poboljšanja. Prvo, dok pregledavate rutu na kartama prije pokretanja navigacije, prikazivat će se točne udaljenosti i procijenjeno vrijeme dolaska na odredište, prilagođavajući se vašem kretanju i uvjetima na cestama u stvarnom vremenu.

Automatsko prilagođavanje prikaza

Ako odstupate od prvotno prikazane rute, Google će automatski prilagoditi prikaz, pružiti nove upute i novi procijenjeni dolazak na cilj.

Drugo, važno ažuriranje je što će se opcije navigacije sada prikazivati na zaključanom ekranu uređaja.

To znači da korisnici ne moraju stalno otključavati svoje telefone kako bi vidjeli kartu i smjer kretanja; umjesto toga, korak-po-korak upute bit će vidljive na zaključanom ekranu.

Prema izvještaju ZDneta, ovo poboljšanje je dostupno za vožnju, bicikliranje i hodanje, a prednost je što može pridonijeti sigurnijoj vožnji jer vozači mogu manje pažnje posvećivati ekranu, a više cesti, dok im se i dalje prikazuju upute za smjer.

Ekran štedi bateriju

Također, ako ekran s Googleovim kartama nije stalno aktivan, štedi se i baterija uređaja.

Važno je napomenuti da korisnici sami trebaju aktivirati opciju preglednih uputa ako žele pristupiti tim poboljšanjima u navigaciji.

Aktivacija se može izvršiti izravno u aplikaciji Google Maps klikom na sliku korisničkog profila u gornjem desnom kutu, zatim odlaskom na postavke i odabirom opcije navigacije. Među različitim opcijama za upravljanje navigacijom nalazi se i "pregledne upute tijekom navigacije", koju je potrebno aktivirati.

Kopirati
Drag cursor here to close